Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Προπαγάνδα για μια χρεοκοπημένη πολιτική που πνίγει το λαό



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Κυριακή 30 Αυγούστου 2015
Ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει προς την εκλογική αναμέτρηση έχοντας καθορίσει σε γενικές γραμμές την προπαγάνδα και την επιχειρηματολογία του. Και ζητά την ψήφο του λαού προβάλλοντας μια πολιτική πρόταση που είναι άκρως εχθρική προς τα λαϊκά συμφέροντα, μια πολιτική πρόταση που είναι δοκιμασμένη και η υλοποίησή της έχει στοιχίσει ακριβά στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Πώς «στήνει την παγίδα», όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ, που κυβέρνησε τους τελευταίους 7 μήνες, ποια γραμμή ακολουθεί για να υφαρπάξει την ψήφο του λαού;
Αξίζει να κάνουμε μια μικρή αναδρομή στο πολύ πρόσφατο παρελθόν.
Το 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόταν ως αντιμνημονιακή δύναμη που θα καταργήσει δανειακή σύμβαση και μνημόνιο. Πάνω σε αυτό το ψευδεπίγραφο δίλημμα «μνημόνιο - αντιμνημόνιο», που στόχευε στο να αθωώσει όλες εκείνες τις πραγματικές αιτίες για τα δεινά του λαού, όπως η καπιταλιστική Ευρωπαϊκή Ενωση και τα μνημόνια διαρκείας που απορρέουν από τη στρατηγική της, στηρίχθηκε και αναδείχθηκε αξιωματική αντιπολίτευση, μετά τις δεύτερες εκλογές.
Το Γενάρη του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας επενδύσει στην αντιμνημονιακή ρητορεία με επιχειρήματα του τύπου «με έναν νόμο και ένα άρθρο θα καταργήσουμε τα μνημόνια» ή «θα σκίσουμε τα μνημόνια», αναδείχτηκε πρώτο κόμμα και έκανε κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ. Μέχρι και τον περασμένο Ιούλη ο Αλ. Τσίπρας διατεινόταν πως δεν πρόκειται η κυβέρνησή του να φέρει μνημόνιο. Βέβαια, στις 20 Φλεβάρη συμφώνησε με τους εταίρους του στην Ευρωπαϊκή Ενωση να παρατείνει το μνημόνιο 2 με μια συμφωνία που προετοίμαζε για το μνημόνιο 3. Θυμίζουμε ακόμα την πρόταση των 47 σελίδων προς τους εταίρους του, που προέβλεπε μια σειρά από αντιλαϊκά μέτρα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία, καθώς επίσης και την αίτηση για νέα δανειακή σύμβαση - μνημόνιο προς τον ESM, λίγες μέρες πριν από το περιβόητο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη.
Στη συνέχεια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έφερε το 3ο κατά σειρά μνημόνιο τα τελευταία πέντε χρόνια και το ψήφισε στη Βουλή μαζί με τη ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. Ενα μνημόνιο που έρχεται να προστεθεί στα δύο προηγούμενα, συνεχίζοντας έτσι την αντιλαϊκή πολιτική προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.
Αυτή η σύντομη αναδρομή έχει τη δική της σημασία δεδομένου ότι σε αυτές τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει αφού ο ίδιος έχει ψηφίσει μνημόνιο.
Ας δούμε πώς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσαρμόζουν την επιχειρηματολογία τους με βάση αυτά τα δεδομένα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΣΥΡΙΖΑ Νο 1:

Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης φέρνει τα μνημόνια



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Κυριακή 30 Αυγούστου 2015
Το ερώτημα που προκύπτει από την πορεία της 7μηνης συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Ο Αλ. Τσίπρας με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θ. Φέσσα
είναι, πώς μία κυβέρνηση κομμάτων που πριν από το Γενάρη του 2015 διακήρυσσαν το τέλος των μνημονίων έφτασε να υπογράφει ένα νέο 3ο μνημόνιο; Αυτό το γεγονός, που εμφανίζεται ως κάτι παράδοξο, κάτι απρόβλεπτο, που η αστική προπαγάνδα - από όποια πλευρά - το παρουσιάζει ως αναγκαίο κακό, στην πραγματικότητα δεν ήταν και τόσο απροσδόκητο. Οταν το ΚΚΕ, ήδη πριν από τις εκλογές του Γενάρη του 2015, έλεγε ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, της εξουσίας του κεφαλαίου, της συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Ενωση, θα συνεχίσει - ανεξάρτητα από τις διακηρύξεις της - την αντιλαϊκή πολιτική, είτε την ονομάζει μνημόνιο είτε κάπως αλλιώς, δεν ήταν μια τυχαία εκτίμηση. Μέσα σε 7 μήνες η εκτίμηση αυτή επιβεβαιώθηκε. Το γεγονός είναι ότι τα μέτρα που περιλαμβάνονται στα 3 μνημόνια αποτελούν αναδιαρθρώσεις αναγκαίες για τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης, για τη στήριξη δηλαδή των προσπαθειών για να στηριχθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, να ξανατονωθεί το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις. Είναι τρανταχτή απόδειξη ότι ο στόχος της καπιταλιστικής ανάκαμψης πάει χέρι χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική, με την πολιτική χτυπήματος εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, με την πολιτική ανοίγματος νέων πεδίων κερδοφορίας για το κεφάλαιο και κατά συνέπεια δεν συμβαδίζει με υποσχέσεις για ανάκτηση απωλειών, ανακούφιση των εργαζομένων. Η διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης απαιτεί τη συνεχή εφαρμογή αναδιαρθρώσεων σε συνδυασμό με τη φοροληστεία αλλά και τις δραστικές περικοπές από τον κρατικό προϋπολογισμό κονδυλίων που δίνονταν για κάποιες λαϊκές ανάγκες, έτσι ώστε να συσσωρεύεται χρήμα στα κρατικά ταμεία κ.λπ. Μέτρα που σε μια σειρά από καπιταλιστικά κράτη είχαν υλοποιηθεί εδώ και μια δεκαετία και που καθυστέρησε η εφαρμογή τους στην Ελλάδα. Αποδείχθηκε ότι ακόμα και η δυνατότητα για λίγα ψίχουλα είναι περιορισμένη.

Με πείσμα και αποφασιστικότητα στη μάχη των εκλογών



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Κυριακή 30 Αυγούστου 2015Από τη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, την περασμένη Πέμπτη
Από την περασμένη Παρασκευή διανύουμε και επίσημα την προεκλογική περίοδο. Για τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, τα μέλη, τους οπαδούς και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οι τρεις βδομάδες που απομένουν μέχρι τις εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη δεν είναι αγώνας αντοχής, αλλά «κατοστάρι».
Πρέπει τα πόδια μας να πάρουν φωτιά, να φτάσουμε παντού με την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, να πείσουμε ακόμα περισσότερους να φτάσουν με το ψηφοδέλτιο του Κόμματος στην κάλπη.
Τα πρώτα μηνύματα από την επαφή με το λαό, που δεν διακόπηκε ούτε μέσα στο κατακαλόκαιρο, είναι ενθαρρυντικά. Το πείσμα και η μαχητικότητα των μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ, αλλά και ενός ευρύτατου περίγυρου που παλεύει μαζί με το Κόμμα, είναι δεδομένα. Καταγράφηκαν άλλωστε και στη μεγάλη συγκέντρωση, που διοργάνωσε την περασμένη Πέμπτη στο Σύνταγμα η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.
Επομένως, ξεκινάμε με τους καλύτερους οιωνούς τη μάχη της ψήφου, με εμπιστοσύνη στο κριτήριο του λαού, με εφόδιο την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, η αναγκαιότητα και ο ρεαλισμός της οποίας επιβεβαιώνονται καθημερινά από τις εξελίξεις.
Ολοι μίλησαν
Πριν ακόμα προκηρυχτούν οι εκλογές, όλα τα κόμματα άνοιξαν τα χαρτιά τους. Ολα τα δεδομένα που πρέπει να σταθμίσει ο λαός είναι πλέον πάνω στο τραπέζι. Κι αυτό μεγαλώνει τις ευθύνες του μπροστά στην κάλπη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκε.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 20ής ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2015



Τους δοκίμασες... Τώρα με το ΚΚΕ. Υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Κυριακή 30 Αυγούστου 2015


Εργατοϋπάλληλοι, άνεργοι, αγρότες, επαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες, επιστήμονες αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, νέες και νέοι, γυναίκες των λαϊκών νοικοκυριών, όλοι εσείς που φορτώνεστε τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα του τρίτου μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, τα οποία παραμένουν σε ισχύ.
Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς που τα τελευταία χρόνια εμπιστευτήκατε διάφορες κυβερνήσεις διαχείρισης, αυτοδύναμες και συνεργασίας, «κεντροδεξιές», «κεντροαριστερές», «αριστερές», και είδατε το ένα μνημόνιο να διαδέχεται το άλλο. Σε αυτές τις εκλογές, μη δώσετε το δικαίωμα, στα κόμματα που έβαλαν την υπογραφή τους σε μειώσεις μισθών και συντάξεων, ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, στη φοροκαταιγίδα, στη μείωση των παροχών Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας, στις ιδιωτικοποιήσεις, στη χρεοκοπία των φτωχών αγροτών και επαγγελματιών, να πουν ότι με την ψήφο του ο λαός συναινεί στο σφαγιασμό του, ότι τα μνημόνια διαρκείας είναι μονόδρομος. Αλλωστε, για τα άλλα κόμματα, παρ' όλες τις διαφορές τους, στο κυβερνητικό τους πρόγραμμα υπάρχει η τρίχρονη συμφωνία - μνημόνιο με την ΕΕ και τα επόμενα που θα έρθουν.
Απευθυνόμαστε στον αριστερό ριζοσπαστικό κόσμο, σε αγωνιστές, πρωτοπόρους ανθρώπους, που δραστηριοποιούνται στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, σ' εσάς που πιστέψατε στον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα νιώθετε προδομένοι. Εχετε τη δυνατότητα να βγάλετε χρήσιμα συμπεράσματα, να συναντηθείτε με το ΚΚΕ στον αγώνα, πάνω σε στέρεες αυτήν τη φορά και πραγματικά ριζοσπαστικές βάσεις. Στην πράξη αποδείχτηκε η σημασία της σθεναρής στάσης του ΚΚΕ, να μη συμμετέχει σε κυβερνήσεις διαχείρισης του καπιταλισμού.
Απευθυνόμαστε σ' εσάς που τα προηγούμενα χρόνια παλέψατε ενάντια στα μνημόνια, που πιστεύατε ότι τα καταδικάζετε ψηφίζοντας ΟΧΙ στο πρόσφατο δημοψήφισμα και σήμερα βλέπετε τον ΣΥΡΙΖΑ να φέρνει το χειρότερο τρίτο μνημόνιο. Αυτή είναι η μεγάλη προσφορά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο σύστημα, στους βιομήχανους, στους τραπεζίτες, στους εφοπλιστές, που εδώ και χρόνια απαιτούσαν την υλοποίηση ακόμη πιο σκληρών μέτρων. «Εντυσε» από την πρώτη στιγμή τη διαπραγμάτευση για λογαριασμό του κεφαλαίου, το συμβιβασμό του, με αριστερά συνθήματα και με το προσωπείο της αξιοπρέπειας. Αξιοποιώντας τις διάφορες τάσεις και «πλατφόρμες», τη δήθεν δημοκρατική πολυγλωσσία του, καλλιέργησε αυταπάτες προς όλες τις κατευθύνσεις - και από τα «αριστερά» και από τα «δεξιά» του. Μετέτρεψε δραστήριους αγωνιστές των κοινωνικών αγώνων σε παθητικούς θεατές ενόψει της επικείμενης κάθε φορά εκλογικής αναμέτρησης. Καπηλεύτηκε, έως και οικειοποιήθηκε ιστορικές στιγμές του εργατικού - λαϊκού κινήματος του 20ού αιώνα, λαμπρές σελίδες που έχουν καταγραφεί στη λαϊκή μνήμη, για να καλλιεργήσει την αυταπάτη της δήθεν αριστερής ανανέωσης, της δήθεν αριστερής συνέχειας.
Εργατοϋπάλληλοι, άνεργοι, ημιαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες και επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενοι,

Ψηλά το κεφάλι, πάρτε την τύχη σας στα δικά σας χέρια, γυρίστε την πλάτη στα ψεύτικα διλήμματα - παγίδες που στήνονται!

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα για τις εκλογές

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Δευ, 31/08/2015 - 13:29 Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 31/08/2015 - 14:31
Σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας για τις εκλογές επεσήμανε:
«Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα που του στήνουν προεκλογικά -σε συνεργασία- ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, για να περάσουν μετά τις εκλογές νέα βάρβαρα σκληρά μέτρα σε βάρος του, με το 3ο μνημόνιο και τα νέα μέτρα που θα έρθουν.
Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να δώσει ψήφο σε νέα αναχώματα που στήνονται, όπως είναι το νέο κόμμα που προήλθε από την πρόσφατη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ Νο 2. Δεν πρέπει να δοθεί καμιά εργατική – λαϊκή ψήφος, ιδιαίτερα από τις εργατογειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, όλης της Ελλάδας, από την ελληνική αγροτιά, στη ναζιστική Χρυσή Αυγή.
Τώρα με το ΚΚΕ υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής».

Χαιρετισμός του Δ. Κουτσούμπα στην εκδήλωση για τα 71 χρόνια από το Μπλόκο της Κοκκινιάς

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Κυρ, 30/08/2015 - 14:41 Τελευταία Ενημέρωση: Κυρ, 30/08/2015 - 14:4
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 71 χρόνια από το Μπλόκο της Κοκκινιάς, που πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής η Κομματική Οργάνωση Πειραιά και το Παράρτημα  Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με συγκέντρωση στην Πλατεία 17ης Αυγούστου 1944 (Οσία Ξένη), με τον γραμματέα του τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Μανόλη Χατζηευστρατίου, να διαβάζει το χρονικό των ιστορικών γεγονότων. 
Ακολούθησε ο χαιρετισμός από τον Δημήτρη Κουτσούμπα και στη συνέχεια η κατάθεση στεφανιών στη μνήμη των πεσόντων από την ΚΕ του ΚΚΕ, την ΤΕ Πειραιά της ΚΝΕ, το Τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, τον δήμαρχο Καισαριανής Ηλία Σταμέλο και άλλους φορείς.
Μετά τη συγκέντρωση και την κεντρική εκδήλωση στην πλατεία της 17ης Αυγούστου 1944, έγινε πορεία προς το Γ' Νεκροταφείο, στο κοινοτάφιο των εκτελεσμένων, όπου υπήρξε και σύντομος χαιρετισμός από τον αντιπρόεδρο του Παραρτήματος Κοκκινιάς της ΠΕΑΕ-ΔΣΕ, Παναγιώτη Γεωργιόπουλο. Ο Π. Γεωργιόπουλος τόνισε ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να αφαιρεθεί τίποτε από την ηρωική ιστορία που έγραψαν οι αγωνιστές, δίνοντας το αίμα τους» και πρόσθεσε ότι «νιώθουμε βαριά την ευθύνη της μεταλαμπάδευσης και μετάδοσης του παραδείγματος του ηρωισμού τους». Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το προσκλητήριο των νεκρών ηρώων. (Δείτε εδώ βίντεο από την εκδήλωση.)
Παραθέτουμε αποσπάσματα από το χαιρετισμό του Δ. Κουτσούμπα: 

Θ. Χιώνης: Ο λαός δεν πρέπει να ξαναζήσει τα δήθεν αντιμνημονιακά μέτωπα

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Κυρ, 30/08/2015 - 12:01 Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 31/08/2015 - 12:26

Τα έχουμε δοκιμάσει σχεδόν όλα, κυβερνήσεις αυτοδύναμες, συνεργασίας, κεντροδεξιές, κεντροαριστερές, αριστερές, και αυτό που είδαμε είναι να κλιμακώνεται η αντιλαϊκή επίθεση και το ένα μνημόνιο να διαδέχεται το άλλο, τόνισε ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», το πρωί της Κυριακής 30 Αυγούστου 2015.
«Το κρίσιμο ζήτημα δεν είναι ποιος θα το εφαρμόσει (το μνημόνιο) και θα συνεχίσει τη σφαγή του λαού, αλλά το να δυναμώσει το ΚΚΕ έτσι ώστε να υπάρξει ανάταση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, να εμποδίσουμε, να αναστείλουμε, να κερδίσουμε χρόνο, για να ανοίξουμε το δρόμο της ανατροπής του σάπιου αυτού συστήματος», είπε.
Ο Θοδωρής Χιώνης σημείωσε ότι ο λαός τώρα έχει πείρα και μπορεί να δει αν το ΚΚΕ είπε αλήθεια ή ψέματα, όταν έλεγε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει τη σκυτάλη από τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και θα κινηθεί προς την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να ξαναζήσουμε τα ίδια, με τα δήθεν αντιμνημονιακά μέτωπα τα οποία αποδέχονται τη στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου, που είναι οι βασικές αιτίες που δημιούργησαν αυτή την κατάσταση.
Εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία η Ρ. Μακρή, η οποία μεταπήδησε από τους ΑΝΕΛ στον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα στη Λαϊκή Ενότητα,

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Μ. Παπαδόπουλος: Nη μη χαθεί χρόνος με τη φαρσοκωμωδία της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Σάβ, 29/08/2015 - 10:49
Το συμπέρασμα που βγαίνει από την κυβερνητική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των κυβερνήσεων, είναι ότι όσο το τρένο της οικονομίας συνεχίζει να κινείται πάνω στις ράγες που καθορίζει η ΕΕ και η εξουσία του κεφαλαίου, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο και χειρότερο για το λαό, τόνισε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στην ΕΡΤ1, το βράδυ της Παρασκευής 28 Αυγούστου 2015.
«Δηλαδή, θα σφαγιάζονται συνεχώς λαϊκές ανάγκες, θα έχουμε μια πορεία του λαού προς τη χρεοκοπία, για να ανακάμψει η κερδοφορία εγχώριων και ξένων μονοπωλιακών ομίλων, και αυτή την πορεία δεν μπορεί να την συγκαλύψει κανείς με ψεύτικες υποσχέσεις», είπε.
Ο Μάκης Παπαδόπουλος υπενθύμισε που κατέληξαν μία σειρά αντιμνημονιακές αντιπολιτεύσεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η ΝΔ με τα Ζάπεια, που έλεγαν ότι θα φέρουν φιλολαϊκό αποτέλεσμα με το τρένο να κινείται στις ίδιες ράγες. «Καλούμε το λαό να οργανώσει την πάλη του για να καταργηθεί η μήτρα που γεννάει τα μνημόνια, η τάξη των καπιταλιστών και η ΕΕ», σημείωσε χαρακτηριστικά. Επίσης ανέπτυξε τη θέση του ΚΚΕ για κοινωνικοποίηση των μονοπωλιακών ομίλων, αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους.

Παρέμβαση της Αλ. Μπαλού στον «ΣΚΑΪ»

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Παρ, 28/08/2015 - 21:59

Όσα κόμματα υπηρετούν την πολιτική της ΕΕ θα υπογράφουν μνημόνια, γι' αυτό ο λαός πρέπει να ψηφίσει και να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ, τόνισε η Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του ΚΚΕ, σε παρέμβασή της στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» το βράδυ της Παρασκευής 28 Αυγούστου.
«Κάθε φορά όταν η πολιτική που εφαρμόζεται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, όλους μαζί, τσακίζει το λαό, έρχεται η μεταμφιεσμένη αριστερά για να βάλει το λαό να περιμένει για να περάσει τα μνημόνια», σημείωσε η Αλ. Μπαλού.

Γιάννης Γκιόκας: Η πείρα του λαού να γίνει δύναμη ανατροπής με ισχυρό ΚΚΕ

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Παρ, 28/08/2015 - 18:37
Την πείρα που έχει συσσωρεύσει ο λαός, ο οποίος δοκίμασε όλες τις κυβερνητικές διαχειριστικές λύσεις, κεντροδεξιές, δεξιές, κεντροαριστερές, να την κάνει δύναμη αγώνα και ανατροπής με δυνατό ΚΚΕ, τόνισε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το μεσημέρι της Παρασκευής στα «Παραπολιτικά Fm».
Όπως είπε, δυνατό ΚΚΕ σημαίνει ότι ο λαός θα βρεθεί σε καλύτερη θέση για να εμποδίσει τα αντιλαϊκά μέτρα των μνημονίων και να ανοίξει ένας διαφορετικός ελπιδοφόρος δρόμος. «Να ξεμπερδέψει με την οικονομία του κεφαλαίου», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Υπογράμμισε ότι όποια κυβέρνηση και αν προκύψει μετά τις εκλογές, μονοκομματική ή συνεργασίας, αυτό που θα κάνει είναι να εφαρμόσει το τρίτο μνημόνιο, αλλά και τα προηγούμενα, αφού όλα τα αστικά κόμματα συμφωνούν στο μονόδρομο της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Αναφερόμενος στη Λαϊκή Ενότητα επισήμανε ότι για το λαό δεν είναι δίλημμα αν θα χρεοκοπήσει στην «καπιταλιστική Ελλάδα της δραχμής» ή στην καπιταλιστική Ελλάδα του ευρώ όπως γίνεται σήμερα. 

Βιβή Δάγκα: Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο «ΣΥΡΙΖΑ Νο 2» βρίσκονται στην ίδια όχθη

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Παρ, 28/08/2015 - 16:49
Σε τηλεοπτική συζήτηση στην ΕΡΤ1 συμμετείχε το μεσημέρι της Παρασκευής η Βιβή Δάγκα,στέλεχος του ΚΚΕ.
Στις παρεμβάσεις της η Β. Δάγκα απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το κόμμα Λαφαζάνη τόνισε ότι τόσο «ο “ΣΥΡΙΖΑ Νο 2” όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στην ίδια πλευρά του ποταμού, στην όχθη που υπερασπίζεται την εξουσία των μονοπωλιακών ομίλων» και πρόσθεσε ότι υπάρχει η πείρα της επτάμηνης διακυβέρνησης που απέδειξε ότι χωρίς ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ, χωρίς κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και εργατικό λαϊκό έλεγχο, φιλολαϊκή λύση δεν μπορεί να υπάρξει.

Ν. Σοφιανός: Δεν υπάρχει φιλολαϊκή λύση εντός των τειχών

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Παρ, 28/08/2015 - 14:06
Ο λαός μας πρέπει να εμπιστευτεί το ΚΚΕ, γιατί θα είναι η δύναμη απέναντι σε μια κυβέρνηση που θα φέρει βαρύ λογαριασμό, με βάση αυτά που ψήφισαν όλοι μαζί τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ALPHA», την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015.
«Πιστεύουμε ότι υπάρχει ένα κρατούμενο στην πολιτική σκέψη ενός κόσμου αριστερού, ριζοσπαστικού που αγωνίστηκε, που πάλεψε τα προηγούμενα χρόνια. Και αυτό είναι ότι δεν υπάρχει εναλλακτική φιλολαϊκή λύση μέσα σε αυτά τα τείχη», είπε.
Ο Νίκος Σοφιανός επεσήμανε ότι το μνημόνιο που ψήφισαν όλοι μαζί είναι η βάση για τη συνεργασία που θα έχουν μετά τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και οι πρόθυμοι συνεργάτες τους. Πρόσθεσε ότι στους πρόθυμους συνεργάτες είναι και το κόμμα του κ. Λαφαζάνη γιατί δεν αναιρεί το δρόμο που μας έφτασε ως εδώ, τον καπιταλισμό που θέλει να τον διαχειριστεί και την ΕΕ, αλλά και γιατί εδώ και εφτά μήνες έχει κυβερνήσει. 

Η συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στο «Mega»

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Παρ, 28/08/2015 - 09:56 Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 28/08/2015 - 16:14

Στην επικείμενη εκλογική μάχη αναφέρθηκε ο  ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του «Mega» και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Οικονομέα, το πρωί της Παρασκευής 28 Αυγούστου 2015.  
Παρατίθεται ολόκληρη η συνέντευξη: 
- Πώς τα βλέπει το ΚΚΕ; Από ό,τι είδα στην πρώτη δημοσκόπηση καλά είσαστε. Με 23% ο ΣΥΡΙΖΑ και 19,5% η ΝΔ, είστε στο 5% και αφήνετε πίσω σας το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, τους ΑΝΕΛ, τα πάντα. 
- Δεν είναι και εντάξει. Χρειάζεται περισσότερο να δυναμώσει το ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές. Και ξέρετε, αυτό που συναντάμε και μας λέει ο κόσμος, οι εργαζόμενοι, στις περιοδείες που ήδη έχουμε αρχίσει, ότι δηλαδή "δικαιωθήκατε", εμείς δεν το νιώθουμε έτσι. Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει την πρόταση του ΚΚΕ να τη θέσουμε αυτές τις τρεις, τέσσερις βδομάδες μέχρι τις 20 του Σεπτέμβρη ξανά σε συζήτηση στο λαό. Να κατανοηθεί στην ολότητά του το Πρόγραμμα, το σχέδιο που έχει το ΚΚΕ για την ελληνική κοινωνία, την ελληνική οικονομία και τι προτείνει στον ελληνικό λαό να παλέψει. Γιατί δεν είναι ένα ζήτημα η εκλογική μάχη για παράδειγμα, αλλά να μην πει ο ελληνικός λαός ακόμα μια φορά σου αναθέτω, διά της ανάθεσης... 
- Η συγκέντρωσή σας στο Σύνταγμα ήταν μεγάλη και με πάθος… 

Θ. Παφίλης: 'Οσο πιο δυνατό ΚΚΕ, τόσο πιο δύσκολα θα περάσουν τα μέτρα

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Παρ, 28/08/2015 - 09:08 Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 28/08/2015 - 09:14
«Όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ την επόμενη μέρα, τόσο πιο δύσκολα θα περάσουν τα μέτρα και θα αναπτερωθεί ο κόσμος να σηκώσει κεφάλι» τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος μιλώντας στην ΕΡΤ1, το βράδυ της Πέμπτης 27 Αυγούστου 2015.
Επεσήμανε ότι για το λαό, το διακύβευμα των εκλογών είναι ποιός θα οργανώσει την πάλη του και θα παλέψει με συνέπεια κατά των μέτρων που έρχονται, και για αυτό χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ. Πρόσθεσε ότι στο επίκεντρο θα πρέπει να μπει η ανατροπή αυτού του βάρβαρου συστήματος που φέρνει τον κόσμο σε αυτή την τραγική κατάσταση.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΟΠΥΥ: Νέα επωφελής συμφωνία για τους κλινικάρχες -



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015
Με ζεστό χρήμα από τις «ματωμένες» εισφορές των εργαζομένων «νοικιάζει» η κυβέρνηση κρεβάτια σε ιδιωτικές κλινικές
Ενα «πακέτο» που φορτώνει το οικονομικό βάρος των υπηρεσιών Υγείας στους ασφαλισμένους και εξασφαλίζει πελατεία και χρήμα στις ιδιωτικές κλινικές, υπέγραψαν χτες ο υπουργός Υγείας, Π. Κουρουμπλής και η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ με εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών. Πρόκειται για τη λεγόμενη «συνεργασία» και «αλληλοσυμπλήρωση» δημόσιου και ιδιωτικού τομέα Υγείας, που φυσικά οδηγεί στην ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας και των δύο, με όλο και περισσότερες πληρωμές από τους ασθενείς και τους ασφαλισμένους.
Πιο συγκεκριμένα, η σύμβαση που υπογράφηκε περιλαμβάνει:

Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας: Ανακοίνωση για το νεκρό εργάτη στη Σίνδο



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015
Το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του 40χρονου εργάτη Νίκου Κακάκη, που έχασε τη ζωή του στην επιχείρηση «ΧΡΩΜΟΔΟΜΗ», από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο χώρο εργασίας.
Σε ανακοίνωσή του, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς είναι δικαίωμα των εργαζόμενων, δίπλα στο βασικό δικαίωμα να έχουν δουλειά. Η δουλειά αυτή να είναι σταθερή, με ανθρώπινες ασφαλείς συνθήκες, με αξιοπρεπή μισθό, με δικαιώματα, άδειες, ασφάλιση για την υγεία τη δική τους και της οικογένειάς τους, προστασία για τα παιδιά, προστασία και σύνταξη για τα γηρατειά. Μπορούμε να τα ζήσουμε όλα αυτά, αν βάλουμε στόχο να απαλλαγούμε από τα βάσανα. Δεν είναι γραφτό μας να ζούμε έτσι.

Τι επιδιώκουν με τον αποπροσανατολισμό;



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015
Η προεκλογική συζήτηση έχει ανάψει για τα καλά, αλλά μακριά και έξω από το πραγματικό για το λαό περιεχόμενο, δηλαδή τι κρίνεται στις εκλογές, με ποια κριτήρια η εργατική τάξη, τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να πάνε στην κάλπη και να επιλέξουν ποιο κόμμα, με βάση την πολιτική του γραμμή, να ψηφίσουν. Αντί γι' αυτό, τα κόμματα του συστήματος, η αστική προπαγάνδα προβάλλουν αφενός το διαδικαστικό ζήτημα, αν έπρεπε να οδηγηθεί η χώρα και ο λαός σε εκλογές ή αν μπορούσε να συγκροτηθεί από την παρούσα Βουλή κυβέρνηση συνεργασίας ή εθνικής ενότητας, όπως λένε. Αφετέρου, τι θα γίνει μετεκλογικά, αν μπορεί να υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση ή θα συγκροτηθεί κυβέρνηση συνεργασίας, απαιτώντας μάλιστα επιτακτικά να γίνει το κυρίαρχο ζήτημα στην προβολή της πολιτικής των αστικών κομμάτων η πολιτική συνεργασιών τους.
Τι κρύβουν όλα τα παραπάνω από τις λαϊκές δυνάμεις; Ποια είναι η πολιτική αυτών των κομμάτων, τι θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση, στις δοσμένες συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, με τις συμφωνίες - μνημόνια, δηλαδή με τις αντεργατικές - αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις να σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων, χρεοκοπώντας τους συνεχώς για να ανακάμψει το κεφάλαιο. Με την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και την ΕΕ, η στρατηγική των οποίων προωθείται με την πολιτική των αναδιαρθρώσεων απαρέγκλιτα ως δρόμος χωρίς επιστροφή. Με την Ελλάδα, πιο σωστά την αστική της τάξη, να αναζητά τη δική της γεωστρατηγική αναβάθμιση στα πλαίσια του ιμπεριαλιστικού συστήματος, σε μια περιοχή που οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και οι πόλεμοι βρίσκονται στο προσκήνιο σε όλα τα σημεία του ορίζοντα, από την Ουκρανία και τα Βαλκάνια ως την Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, ως τη Βόρεια Αφρική. Με την ελληνική κυβέρνηση, όπως και τις προηγούμενες, να δείχνει πρόθυμη να αποτελέσει το δόρυ της ιμπεριαλιστικής δράσης στην περιοχή, παρέχοντας τις πλείστες υπηρεσίες σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΔΕΗ ΑΕ Νέες ελαφρύνσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις... νέος εμπαιγμός στα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015
Παραπέρα μειώσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για επιχειρηματικούς ομίλους και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις ανακοίνωσε χτες η ΔΕΗ ΑΕ, σε μια εξέλιξη που προϊδεάζει βέβαια και για νέες «ανατιμολογήσεις» και παραπέρα διόγκωση των λογαριασμών ρεύματος σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών. Μάλιστα, η συγκεκριμένη εξέλιξη σχετίζεται και με την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, το οποίο προβλέπει την «αναθεώρηση» των τιμολογίων με βάση το «οριακό κόστος παραγωγής» και με γνώμονα τα «χαρακτηριστικά των πελατών που επηρεάζουν το κόστος». Χαρακτηριστικά και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μ. Παναγιωτάκης, σημείωσε ότι «η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας περνάει από μια μεταβατική περίοδο στη νέα εποχή»...
Σε αυτό το πλαίσιο, είναι φανερό το γεγονός ότι μειώσεις του ενεργειακού κόστους για τους βιομηχάνους και άλλους επιχειρηματίες, συνδέεται και με το άνοιγμα της ενεργειακής αγοράς σε περισσότερους «παίκτες», καθώς, σύμφωνα με το νέο μνημόνιο, προβλέπεται η σταδιακή μείωση των μεριδίων λιανικής και χονδρικής της ΔΕΗ κάτω από το 50% μέχρι το 2020.

«ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»: Κληρονόμος των ψευδαισθήσεων που καλλιεργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015
Παρέδωσε, χτες, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διερευνητική εντολή ο Π. Λαφαζάνης, «σφραγίζοντας» το σχετικό τριήμερο «σόου» που έδωσε και η «Λαϊκή Ενότητα» («ΛΑΕ») με αντιπαράθεση για την ακολουθούμενη διαδικασία ενόψει των επικείμενων εκλογών. Ο επικεφαλής της ζήτησε απ' τον Πρ. Παυλόπουλο να γίνει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών και να οριστούν εκλογές όχι νωρίτερα απ' τις 27 Σεπτέμβρη, στο όνομα της ενημέρωσης του λαού, που είναι βέβαιο ότι δεν υπηρετείται με το να δοθεί παράταση σε διαδικαστικά τερτίπια σαν αυτά στα οποία πρωταγωνίστησε και η «Λαϊκή Ενότητα» τις τρεις τελευταίες μέρες. Αργότερα κι αφού ορίστηκε υπηρεσιακή πρωθυπουργός, η «ΛΑΕ» κατήγγειλε τον ΠτΔ ότι «δεν υπερασπίστηκε το Σύνταγμα και τις δημοκρατικές διαδικασίες, ευθυγραμμιζόμενος με τις κυβερνητικές απόψεις».
Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο Π. Λαφαζάνης αναμασά την αντιμνημονιακή ρητορική και τα εθνικοπατριωτικά περί τέλους της «εθνικής υποτέλειας», κρύβοντας την ταξική ουσία των μνημονίων, ενώ, παράλληλα, επιβεβαιώνοντας πλήρως ότι το σχήμα του αποτελεί τον ΣΥΡΙΖΑ νούμερο 2, κάνει καθαρό ότι στόχος του είναι να συνεχίσει τις «καλύτερες αγωνιστικές και προγραμματικές παραδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ». «Θέλουμε να τηρήσουμε τις πιο ριζοσπαστικές δεσμεύσεις του», δηλώνει, όπου σαν τέτοιες η «ΛΑΕ» παρουσιάζει όσες περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το πρόγραμμα δηλαδή που ήταν στοχευμένο στην καπιταλιστική ανάκαμψη, με μέτρα στήριξης της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, στόχος που οδήγησε άλλωστε και στο νέο μνημόνιο.

ΣΥΡΙΖΑ Ζητά συστράτευση στην εφαρμογή του μνημονίου... για να το επαναδιαπραγματευτεί!



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015
Καλεί το λαό να διαλέξει «τον Τσίπρα ή τις παλιές φθαρμένες δυνάμεις», με τις οποίες ψήφισαν βέβαια παρέα το νέο μνημόνιο για λογαριασμό του κεφαλαίου...
Ξεθωριασμένα, κάλπικα διλήμματα από το παρελθόν ανασύρει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην εκλογική αναμέτρηση και προς άγραν ψήφων, αντιγράφοντας μεθόδους που «δοξάστηκαν» απ' το ΠΑΣΟΚ. Η - μέχρι χτες - κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη (ρ/σ «Alpha»), κάλεσε το λαό να διαλέξει «τον Αλέξη Τσίπρα ή τις παλιές φθαρμένες δυνάμεις», με τις οποίες βέβαια προ ολίγων ημερών ψήφιζαν μαζί στη Βουλή το νέο μνημόνιο. Παρ' όλα αυτά υποστήριξε ότι δεν μπορούν να συνεργαστούν στην υλοποίησή του, αποκλείοντας ωστόσο και την εκ νέου προσφυγή στην κάλπη.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Υπόσχεται την απρόσκοπτη εφαρμογή του μνημονίου Τσίπρα



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015
Την επιδίωξη της ΝΔ να αναλάβει την αστική διακυβέρνηση, για να συνεχίσει απρόσκοπτα την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και έχει ανάγκη το κεφάλαιο, ανέδειξε χτες ο πρόεδρός της, Ευ. Μεϊμαράκης, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.
Με σφοδρή λεκτική επίθεση στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, την οποία κατηγόρησε μεταξύ άλλων για απειρία, ανικανότητα και ανευθυνότητα, διεκδίκησε για τη ΝΔ το ρόλο του καλύτερου διαχειριστή, του γνήσιου εκφραστή του κεφαλαίου, «εκφραστή - όπως είπε - της σύγχρονης ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς». Ενώ, δείχνοντας ότι η επιχείρηση αναστύλωσης της «μεγάλης δεξιάς παράταξης» είναι σε εξέλιξη, είπε ότι «ξεκινάμε από τις ρίζες μας για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός, στο δρόμο που είχαμε χαράξει από το 1974» και ανακοίνωσε συγκέντρωση την Τρίτη στη Ρηγίλλης.
Παράλληλα, δεν έκρυψε λόγια για τα όσα προετοιμάζει το κόμμα του για το λαό την «επόμενη μέρα». Αφού εξαπέλυσε τις γνωστές κατηγορίες του στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα, επιστρατεύοντας και πάλι διάφορες βαρύγδουπες εκφράσεις περί «ριφιφί στην ψήφο του λαού» και άλλα παρόμοια, προσπάθησε να οξύνει την κάλπικη αντιπαράθεση, για να επιβεβαιώσει ωστόσο αμέσως μετά ότι έχουν την ίδια στρατηγική, που είναι τα ζητούμενα του κεφαλαίου: «Η πολιτική μετά τις εκλογές ούτως ή άλλως θα υπαγορεύεται από την ανάγκη υλοποίησης των δεσμεύσεων που ανέλαβαν Τσίπρας - Καμμένος και δέσμευσαν τη χώρα με αυτό το μνημόνιο» ανέφερε, ένα μνημόνιο το οποίο βέβαια ψήφισε και η ΝΔ.
Προτεραιότητες κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του κεφαλαίου

Με το ΚΚΕ...



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015
Η πρώτη ανταπόκριση στο κάλεσμα του ΚΚΕ, όπως καταγράφηκε στη χτεσινοβραδινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, δίνει το στίγμα για τη συνέχεια.
Η συγκέντρωση που οργάνωσε, χτες, στο Σύνταγμα το ΚΚΕ, έδειξε ότι ένα σημαντικό τμήμα εργαζομένων, φτωχών λαϊκών στρωμάτων, νεολαίων στέκει όρθιο, δεν παρασύρεται από την καλλιέργεια απογοήτευσης, δεν το παίρνει μπάλα το κλίμα του συμβιβασμού, της αποδοχής ως μονόδρομου του συμφέροντος του κεφαλαίου, των επιχειρηματικών ομίλων, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, της συμμετοχής στο ιμπεριαλιστικό σύστημα, στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, των αντιλαϊκών μνημονίων που γεννάνε.
Δεν αποδέχεται το δίλημμα «ποια κυβέρνηση θα εφαρμόσει το 3ο μνημόνιο», που προσπαθούν να περάσουν στο λαό η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα άλλα κόμματα που στήριξαν το μνημόνιο. Δεν τσιμπά στην αναβίωση μπαγιάτικων αυταπατών και ψευδαισθήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ 2, της «Λαϊκής Ενότητας», ότι παρ' όλη την πείρα του 7μηνου μπορεί να υπάρξει λύση για το λαό εντός του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και του ιμπεριαλιστικού συστήματος.
Όσοι έδωσαν, χτες, το «παρών» δήλωσαν τη συστράτευση με το ΚΚΕ στη μεγάλη προσπάθεια να ανασυνταχθεί το κίνημα, να συγκεντρωθούν δυνάμεις ικανές, αποφασισμένες να αντιπαλέψουν τα μνημόνια, τις επιπτώσεις τους, κάθε κυβέρνηση αστικής διαχείρισης, να ανοίξουν δρόμο για τη λαϊκή εξουσία, που θα κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια, θα αποδεσμεύσει την Ελλάδα από την ΕΕ, θα διαγράψει το χρέος.

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Παράταση στις συμβάσεις τους πέτυχαν οι καθαρίστριες



ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Τετ, 26/08/2015 - 16:48
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης οι καθαρίστριες των δημοσίων σχολείων, μετά από κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Καθαριστών - Καθαριστριών δημοσίων σχολείων και εργολαβικών συνεργείων.
Στο πλευρό τους βρέθηκαν εκπρόσωποι του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.
Η κινητοποίηση οργανώθηκε καθώς, λίγες μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι συμβάσεις έργου των περίπου 8.500 εργαζομένων υπό το καθεστώς αυτό στα σχολεία όλης της χώρας, δεν έχουν ακόμα ανανεωθεί. Είχαν προηγηθεί τους προηγούμενους μήνες μια σειρά αγωνιστικές παρεμβάσεις καθώς και απεργιακή κινητοποίηση λίγο πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς.
Την αβεβαιότητα των εργαζομένων επέτειναν οι διοικήσεις διάφορων Δήμων που έκαναν λόγο για συμβάσεις τετράμηνης διάρκειας, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2015, αλλά και το γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις στην καθαριότητα των σχολείων τοποθετήθηκαν τις προηγούμενες μέρες εργαζόμενοι στα «πεντάμηνα» της «κοινωφελούς εργασίας».

Παρέμβαση του Σάκη Βαρδαλή στην ΕΡΑ

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Πέμ, 27/08/2015 - 21:59
«Το ζήτημα είναι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να προβληματιστούν για το τι κρίνεται σε αυτές τις εκλογές, να ακούσουν τι λέει το ΚΚΕ για μία φιλολαϊκή λύση», τόνισε ο Σάκης Βαρδαλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην ΕΡΑ.
Όπως είπε, το ΚΚΕ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συμμετάσχει σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα μετά τις εκλογές, καθώς «κυβέρνηση μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ και όσο την εξουσία στην οικονομία την έχουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν μπορεί να είναι φιλολαϊκή».
Πρόσθεσε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα διαφέρει από όλα τα άλλα κόμματα, καθώς προτείνει έναν τρόπο οργάνωσης της οικονομίας όπου τα μέσα παραγωγής και ο πλούτος που παράγεται θα είναι στα χέρια του λαού. 
«Τότε», είπε ο Σ. Βαρδαλής, «το ΚΚΕ θα είναι στην κυβέρνηση και θα έχει συμμάχους όσους έχουν συμφέρον από αυτό τον τρόπο οργάνωσης της οικονομίας».

Κ. Παπαδάκης: Ο λαός να πιστέψει στη δύναμή του

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Πέμ, 27/08/2015 - 19:37
Σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις εκλογές, αλλά πάνω απ' όλα στο δρόμο και στην ανάπτυξη των αγώνων κάλεσε ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος, σε παρέμβασή του στην ΕΡΤ 1 το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Αυγούστου. Το ΚΚΕ, πρόσθεσε, έχει και πρόγραμμα και σχέδιο εξουσίας και οικονομίας που μπορεί να χτυπήσει τον πραγματικό αντίπαλο που είναι το κεφάλαιο, η εξουσία και η ιδιοκτησία του και οι εργαζόμενοι να γίνουν αφέντες του πλούτου που παράγουν.
Τόνισε ότι «ο λαός μπορεί να πιστέψει τη δύναμή του», υπογραμμίζοντας ότι σήμερα οι εργαζόμενοι πρέπει να συνδέσουν την πάλη και την ψήφο τους με την αμφισβήτηση συνολικά του συστήματος.

Χρ. Κατσώτης: Ο λαός με το ΚΚΕ μπορεί να χαράξει το δρόμο της πραγματικής ρήξης με τα μονοπώλια

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Πέμ, 27/08/2015 - 18:41
 Με το ΚΚΕ ο λαός μπορεί να χαράξει το δρόμο της πραγματικής ρήξης με τα μονοπώλια και τη βαρβαρότητα, τόνισε o Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά Fm» την Πέμπτη το μεσημέρι.
Όπως είπε, το πραγματικό δίλημμα για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα είναι ή με τα άλλα κόμματα που θα εφαρμόσουν το μνημόνιο ή θα ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ για να τους εμποδίσουν, για να χαραχτεί ο δρόμος της ανατροπής της βαρβαρότητας.

Συνέντευξη του Ν. Καραθανασόπουλου στον «Real Fm»

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Πέμ, 27/08/2015 - 16:54
Βολικό κόμμα απέναντι στο σύστημα καθώς κάνει κριτική στο σύστημα με ρηχό αντιμνημονιακό λόγο  χαρακτήρισε το κόμμα της Λαϊκής Ενότητας ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm» το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Αυγούστου 2015.

Επισήμανε ότι η Λαϊκή Ενότητα - ΣΥΡΙΖΑ 2, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ 1, από το 2012 και μετά, καλλιεργεί αυταπάτες στο λαό ότι χωρίς να έρθει σε πραγματική ρήξη και σύγκρουση με τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται από τις πολιτικές των μνημονίων και της ΕΕ μπορεί να υπάρξουν φιλολαϊκές λύσεις. 

Παρέμβαση της Λ. Κανέλλη στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ»

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Πέμ, 27/08/2015 - 16:18

Στην επικείμενη εκλογική μάχη αναφέρθηκε η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Αυγούστου 2015.

Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι μόνο το ΚΚΕ ήταν στο δρόμο στις 14 Αυγούστου που ψηφιζόταν το μνημόνιο, ενώ χαρακτήρισε ψευτοδίλημμα το ερώτημα «ευρώ ή δραχμή». Τα πολιτικά κόμματα διαγκωνίζονται για το ποιος θα εφαρμόσει το μνημόνιο που ψήφισαν όλοι, εκτός του ΚΚΕ που είναι η μοναδική δύναμη που δεν το στηρίζει και καλεί τον λαό σε οργάνωση του αγώνα για να το αντιπαλέψει.

Θ. Παφίλης: Ο λαός πρέπει να επιλέξει αν θα ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική ή θα υποταχθεί στη σφαγή του

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Πέμ, 27/08/2015 - 14:31


Ο λαός έχει μπροστά του όλους αυτούς, που του υποσχέθηκαν ότι μέσα στην ΕΕ θα καταφέρουν με καλύτερες διαπραγματεύσεις μια φιλολαϊκή λύση και απέτυχαν οικτρά, έχει και την ξεκάθαρη και σταθερή θέση διεξόδου του ΚΚΕ, τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στον «Real FM», την Πέμπτη 27 Αυγούστου.

Θ. Τζίμας: Το ΚΚΕ είναι η μόνη απάντηση απέναντι στο αντιλαϊκό «μονομπλόκ»

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Πέμ, 27/08/2015 - 11:09

Το ΚΚΕ είναι η μόνη ρεαλιστική απάντηση του λαού απέναντι στο «μονομπλόκ» των δυνάμεων που στηρίζουν το σημερινό δρόμο ανάπτυξης, σημείωσε ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, με παρέμβασή του στην ΕΡΤ1 το πρωί της Πέμπτης 27 Αυγούστου 2015. 
Τόνισε πως τα λαϊκά στρώματα πρέπει να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, να οργανώσουν την πάλη τους και να απορρίψουν το γνωστό -από τα προηγούμενα χρόνια- εκβιασμό που χρησιμοποιεί και η σημερινή κυβέρνηση «μνημόνιο ή ανείπωτη καταστροφή». 

Μ. Συντυχάκης: Υλοποίηση του μνημονίου ή άλλος δρόμος ανάπτυξης, το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Πέμ, 27/08/2015 - 10:28
Το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών, είναι αν ο λαός θα αποδεχθεί μία ακόμη κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση, που θα υλοποιήσει το μνημόνιο και θα εξαπολύσει μια νέα αντιλαϊκή επίθεση ή θα ακολουθήσει τον άλλο δρόμο, κόντρα στην καπιταλιστική ανάπτυξη, που θέλει το λαό στην εξουσία κυρίαρχο της τύχης του, σημείωσε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιόφωνο ΕΡΑ το πρωί της Πέμπτης 27 Αυγούστου 2015.
Ερωτώμενος σχετικά με τη στάση του ΚΚΕ απέναντι στο κόμμα Λαφαζάνη, σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι η Λαϊκή Ενότητα, ήρθε σε μια στιγμή, που έπρεπε να βρεθεί το υποκατάστατο του ΣΥΡΙΖΑ, στην επιχείρηση εγκλωβισμού του λαού.

Σ. Ζαριανόπουλος: Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να εμποδίσει την εφαρμογή του 3ου μνημονίου

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Πέμ, 27/08/2015 - 09:24 Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 27/08/2015 - 09:54




Ο λαός να μη δώσει δύναμη σε κανένα κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ, που ψήφισε και στήριξε το μνημόνιο επισήμανε μεταξύ άλλων ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά fm» το πρωί της Πέμπτης 27 Αυγούστου 2015. 

Ειδικότερα για την κυβέρνηση επισήμανε ο Σ. Ζαριανόπουλος ότι «αντιγράφοντας μέχρι και τις διατυπώσεις των προηγούμενων πρωθυπουργών- ουσιαστικά ζητά δύναμη για να εφαρμόσει με τον πιο βάρβαρο τρόπο, το πιο βάρβαρο μνημόνιο που έχει περάσει στην ελληνική κοινωνία, προσθέτοντάς το στα δύο προηγούμενα μνημόνια».
Όσον αφορά τη Λαϊκή Ενότητα, υπογράμμισε ότι παραπλανά και επιχειρεί να ξεγελάσει το λαό με την ίδια επιχειρηματολογία και τις ίδιες διατυπώσεις που χρησιμοποιούσε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2012 και το 2015 προεκλογικά. «Ήταν οι ίδιοι που απευθυνόμενοι σε αριστερούς, ριζοσπάστες, προοδευτικούς ανθρώπους, πρωτοστάτησαν στην κοροϊδία τους, λέγοντάς τους "ψηφίστε Τσίπρα για να φύγει το μνημόνιο"». 
Ο Σ. Ζαριανόπουλος αναφέρθηκε και στον αντιλαϊκό ρόλο της Χρυσής Αυγής, που μπορεί να εμφανίζεται «αντιμνημονιακή αλλά είναι υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ με εθνική παραγωγή και κυρίαρχους του εργοδότες της, βιομήχανους, εφοπλιστές και μεγαλέμπορους». 

Παρέμβαση της Λ. Ράζου στην ΕΡΤ

ΠΗΓΗ 902.gr  Δημοσίευση: Πέμ, 27/08/2015 - 09:01


«Το πολιτικό σύστημα χρειάζεται και δημιουργεί αναχώματα υποδοχής της οργής, της δυσαρέσκειας, της αγανάκτησης που νιώθει ένα τμήμα του λαού μας από τις πολιτικές που υλοποιούνται και αυτά τα συναισθήματα πρέπει να διοχετευτούν σε τέτοιες πολιτικές και κομματικές λύσεις που δεν αμφισβητούν τις αιτίες που γέννησαν αυτή την κατάσταση». Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων η Λουΐζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ το βράδυ της Τετάρτης 26 Αυγούστου 2015. 
Η πρόταση της Λαϊκής Ενότητας περνά μέσα από μία διαχειριστική πολιτική που και αυτή εξυπηρετεί την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου όταν υπερασπίζεται την καπιταλιστική ιδιοκτησία, την καπιταλιστική Ελλάδα της δραχμής, όπου οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, ο λαός συνολικά θα συνεχίσει να υπόκειται σε ταξική εκμετάλλευση. Ουσιαστικά καλεί το λαό να διαλέξει άλλες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, σημείωσε η Λ. Ράζου. 

Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Πέμ, 27/08/2015 - 21:01 Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 27/08/2015 - 21:58«Τους δοκίμασες... Τώρα με το ΚΚΕ υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής». Το σύνθημα στην εξέδρα της μεγάλης συγκέντρωσης που διοργάνωσε το βράδυ της Πέμπτης στο Σύνταγμα η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα, συνόψισε το κάλεσμα των κομμουνιστών στο λαό να κάνει τον απολογισμό όσων έζησε τους προηγούμενους μήνες, να φτάσει στην κάλπη με τα απαραίτητα συμπεράσματα και με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι, να συμβάλει στους αγώνες της επόμενης μέρας. Το κάλεσμα στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να απορρίψουν τα διλήμματα των κομμάτων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αλλά και των άλλων κομμάτων που στήριξαν μαζί το τρίτο μνημόνιο, για το ποια κυβερνητική σύνθεση θα εφαρμόσει καλύτερα τα αντιλαϊκά μέτρα που περιλαμβάνει. Να απορρίψουν τις νέες ψευδαισθήσεις και αυταπάτες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ 2,  η Λαϊκή Ενότητα, ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή λύση εντός του δρόμου του κεφαλαίου.
Λίγο πριν τις 8 το βράδυ άνθρωποι κάθε ηλικίας έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος με πορείες από τα σημεία των τεσσάρων προσυγκεντρώσεων, με σημαίες και συνθήματα όπως: «Μνημόνια κι απάτες σε βάρος του λαού, είναι η αριστερά του καπιταλισμού», «Τέρμα στα μνημόνια και την κοροϊδία, να πληρώσει τώρα η πλουτοκρατία», «Το ανάστημά σου σήκωσε λαέ, τώρα αντεπίθεση με το ΚΚΕ».
Έκαναν τη συγκέντρωση αφετηρία της προσπάθειας να φτάσει η φωνή του ΚΚΕ σε κάθε λαϊκό σπίτι, να γίνει η λαϊκή οργή δύναμη οργάνωσης και ανατροπής, να στείλει ο λαός μήνυμα και με την ψήφο του ενισχύοντας τη φωνή του αγώνα, της αλήθειας, της ανατροπής, τη φωνή του ΚΚΕ. 
Στην ομιλία του ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε τα εξής:

Πρωτοβουλίες για τους εργαζόμενους στα «πεντάμηνα»




ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες ενημέρωσης και αγωνιστικής διεκδίκησης, με αιχμή τα προβλήματα των χιλιάδων εργαζομένων στους Δήμους και τις Περιφέρειες μέσα από το πρόγραμμα της «κοινωφελούς εργασίας», τα γνωστά «πεντάμηνα».

Παρέμβαση στον τοπικό ΟΑΕΔ έκανε την περασμένη Δευτέρα ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής μαζί με εργαζόμενους στα «πεντάμηνα». Στη συνάντηση με τη διευθύντρια, έθεσαν το αίτημα για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, καθώς οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι ήδη ενάμιση μήνα.

«Η επίσημη απάντηση που μας έδωσε η διευθύντρια, είναι ότι δεν μπορούν να πληρωθούν επειδή το μηχανογραφικό σύστημα ανάμεσα στο ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ θα είναι έτοιμο στις αρχές Σεπτέμβρη. Οταν ρωτήθηκε αν υπάρχουν τα χρήματα για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, δεν πήραμε καμία απάντηση», σημειώνει ο Σύλλογος και προσθέτει:

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: Σε επιφυλακή για τη διετή ανανέωση των συμβάσεων



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015
Διαμαρτυρία χτες στο υπουργείο Εσωτερικών, απ' όπου απέσπασαν δέσμευση ότι σήμερα θα εκδοθεί η σχετική απόφαση
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών έκαναν, χτες το πρωί, οι καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων, μετά από κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Καθαριστών - Καθαριστριών δημοσίων σχολείων και εργολαβικών συνεργείων. Στο πλευρό τους βρέθηκαν εκπρόσωποι του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.
Η κινητοποίηση οργανώθηκε καθώς, λίγες μέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν έχουν ακόμα ανανεωθεί οι συμβάσεις έργου των περίπου 8.500 εργαζομένων στα σχολεία όλης της χώρας. Είχαν προηγηθεί μια σειρά από αγωνιστικές παρεμβάσεις, καθώς και απεργιακή κινητοποίηση στη λήξη της σχολικής χρονιάς.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Δήλωση με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση Οι νέοι να ενώσουν την πάλη τους με το λαό



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, δήλωσε χτες τα εξής:
«Θέλουμε να δώσουμε θερμά συγχαρητήρια στις νέες και τους νέους που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, που κατάφεραν να ξεπεράσουν δυσκολίες και εμπόδια, υψηλής δυσκολίας θέματα. Καλή δύναμη στους γονείς τους, που έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη και απ' ό,τι φαίνεται θα συνεχίσουν να πληρώνουν για το αυτονόητο δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν Παιδεία.
Για τους δεκάδες χιλιάδες των νέων που πέρασαν σε σχολή εκτός του τόπου κατοικίας τους, πρέπει άμεσα να προβλεφθούν υποδομές δωρεάν στέγασης, σίτισης, να έχουν όλοι δωρεάν δικαίωμα μετακίνησης.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Αναγκαία η αντισεισμική θωράκιση των σχολείων Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Την αντισεισμική θωράκιση των σχολικών κτιρίων στο Νομό Ηρακλείου ζητά το ΚΚΕ, με Ερώτησή του στη Βουλή, προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας. Στην Ερώτηση, που την υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Μανώλης Συντυχάκης, Διαμάντω Μανωλάκου και Σταύρος Τάσσος, περιγράφεται η επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στα σχολικά κτίρια της περιοχής. Να σημειωθεί ότι παρόμοια είναι η κατάσταση σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Αναλυτικά, η Ερώτηση του ΚΚΕ έχει ως εξής:

Σαρωτικές ανατροπές στην ασφάλιση των αγροτών




ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Η εφαρμογή όσων προβλέπει το 3ο μνημόνιο θα εκτοξεύσει τις εισφορές και θα αφήσει τους φτωχούς και μεσαίους παραγωγούς χωρίς ασφάλιση και σύνταξη

Η στοχοποίηση των αγροτών με το 3ο μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εκφράζεται και με τα νέα μέτρα σε βάρος των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων και ειδικότερα τις νέες ανατροπές που σχεδιάστηκαν για το ασφαλιστικό τους ταμείο, τον ΟΓΑ.

Οπως προβλέπει η συμφωνία της κυβέρνησης με το «κουαρτέτο» των ιμπεριαλιστικών θεσμών, μέχρι το τέλος Οκτώβρη θα πρέπει να ψηφίσει νέες διατάξεις που, μεταξύ άλλων, θα προβλέπουν «τη σταδιακή εναρμόνιση των κανόνων για τις συνταξιοδοτικές παροχές που καταβάλλει ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) προς το υπόλοιπο συνταξιοδοτικό σύστημα κατ' αναλογία ("pro rata")».

Η συγκεκριμένη ανατροπή για τον ΟΓΑ συμβαδίζει με το γενικότερο σχέδιο προς την «καθολική ενοποίηση των Ταμείων» και τη μέχρι το τέλος του χρόνου ενοποίηση «σε μία ενιαία οντότητα». Αλλά και με την παράλληλη δέσμευση για «κατάργηση εντός τριών ετών όλων των εξαιρέσεων που χρηματοδοτούνται από κρατικούς πόρους και την εναρμόνιση των κανόνων σχετικά με τις εισφορές σε όλα τα ταμεία συντάξεων προς τη δομή των εισφορών στο κύριο ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων (ΙΚΑ)».

Κορυφώνεται η προετοιμασία για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ με τον Λεωνίδα Στολτίδη




ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Ο «Ριζοσπάστης» συζητάει με τον Λεωνίδα Στολτίδη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ

Τις μέρες αυτές, κορυφώνονται οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ με αφορμή τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους. Για τις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη από τα ταξικά σωματεία, τις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται τις επόμενες μέρες και το περιεχόμενο της δουλειάς που αναπτύσσει το ΠΑΜΕ, μιλάει στον «Ριζοσπάστη» ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

***

-- Πώς προχωράνε οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη;

-- Καθημερινά, ενόψει του συλλαλητηρίου, τα ταξικά συνδικάτα οργανώνουν παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Πέρα από τις συνεδριάσεις των ΔΣ, τις περιοδείες και τις εξορμήσεις, γίνεται προσπάθεια να οργανωθούν και Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων, όπου θα συζητηθεί η οργάνωση του συλλαλητηρίου και θα παρθούν πρακτικά μέτρα για τη μαζικότητα και την επιτυχία του, με τη συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων.

ΚΟΒ ΚΩ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να απομονωθούν οι φασιστικές απόψεις της Χρυσής Αυγής



ΡΙΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015
Τα σούρτα - φέρτα των χρυσαυγιτών σε Δήμο και Επαρχείο Κω είναι συνέχεια του κλίματος που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την όξυνση του μεταναστευτικού, επισημαίνει η ΚΟΒ Κω του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της.
Να υπενθυμίσουμε ότι οι υπόδικοι χρυσαυγίτες βουλευτές Ηλ. Κασιδιάρης, Ν. Μίχος και Ηλ. Παναγιώταρος επισκέφτηκαν το νησί την Τρίτη 25 Αυγούστου, για να χύσουν το δηλητήριο του ρατσισμού, αξιοποιώντας τη στάση της δημοτικής αρχής που καλλιεργεί κλίμα ξενοφοβίας.
Η ΚΟΒ του ΚΚΕ τονίζει: «Οι ξενοφοβικές - ρατσιστικές δηλώσεις των τοπικών αρχών, η καταστροφολογία όσο και η απραξία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, εκτός από τις πολιτικές ευθύνες που έχουν αμφότεροι, αποτέλεσαν και προσκλητήριο για την εγκληματική - φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να στείλει τους βουλευτές της στο νησί.

Colpo grosso…



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015
 «Σήμερα, σχεδόν όλος ο κόσμος της Αριστεράς, των φίλων του ΚΚΕ συμπεριλαμβανομένων, βλέπει ότι δεν υπάρχει άλλη λύση! Η συμπαράταξη των αριστερών δυνάμεων, πρώτα απ' όλα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, αλλά και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έχει καταστεί, σχεδόν, όρος επιβίωσης του ελληνικού λαού και ύπαρξης προοπτικής για τη χώρα!».
Το παραπάνω απόσπασμα το αλιεύσαμε από συνέντευξη του Π. Λαφαζάνη στην «Αυγή» στις 27/11/2014.
Ηταν τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ άπλωνε τα δίχτυα του για να ξεγελάσει έναν κόσμο που απεγκλωβιζόταν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, που έβγαινε στο δρόμο, που αναζητούσε κάπου να ακουμπήσει.
Ηταν τότε που στηνόταν η μεγάλη παγίδα για χιλιάδες αριστερούς και ριζοσπάστες ανθρώπους, για να μπουν στη στρούγκα των ψεύτικων και ακίνδυνων ελπίδων.
Ηταν τότε που η ανάγκη του συστήματος για ανακαινισμένους μηχανισμούς εξαπάτησης, πιο ικανούς «να καθίσουν» τον κόσμο που ψαχνόταν «στον καναπέ του», έχρηζε άμεσης ικανοποίησης.
Πυρήνας της απάτης; Η κάλπικη παραδοχή ότι μια κυβέρνηση στο έδαφος των σημερινών σχέσεων παραγωγής, με τα μονοπώλια να κάνουν κουμάντο στην οικονομία, μπορεί να ασκεί φιλολαϊκή πολιτική.

Δ. Κουτσούμπας: Κοροϊδία και σόου όπως διεξάγεται η διαδικασία των διερευνητικών



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της «Λαϊκής Ενότητας», Π. Λαφαζάνης, με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών, ο Δημήτρης Κουτσούμπας επανέλαβε τη θέση του Κόμματος ότι το ΚΚΕ δεν παίρνει μέρος στις διαδικασίες των διερευνητικών εντολών, όχι μόνο γιατί το ΚΚΕ, από θέση αρχής, δεν συμμετέχει σε τέτοιες κυβερνήσεις, αλλά και γιατί σήμερα δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης - ειδικού σκοπού, εκλογική ή άλλη - με βάση το σημερινό συσχετισμό και τη σύνθεση της Βουλής.
Από αυτήν την άποψη - επισήμανε - θεωρούμε κοροϊδία και σόου τη διαδικασία, έτσι όπως διεξάγεται, για να την αξιοποιούν τα κόμματα που παίρνουν την εντολή, σε βάρος των άλλων κομμάτων, αφού με την κωλυσιεργία αυτή δεν δίνεται η δυνατότητα επικοινωνίας με το λαό, όπως θα γινόταν σε μια καθαρή προεκλογική περίοδο. Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι στη διαδικασία των εντολών διερευνάται η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης και δεν διερευνώνται άλλα ζητήματα, όπως π.χ. ο εκλογικός νόμος, τα οποία θα μπορούσαν να προταθούν και να συζητηθούν στη Βουλή το προηγούμενο διάστημα, όταν ο κ. Λαφαζάνης και άλλα στελέχη του κόμματός του ήταν υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.