Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με αντιπροσωπεία της παλαιστινιακής πρεσβείας Αμέριστη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Τρίτη 27 Οχτώβρη 2015

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, συναντήθηκε χτες, με αντιπροσωπεία της παλαιστινιακής πρεσβείας, τον πρέσβη, Μαρουάν Τουμπάσι, και τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων της πρεσβείας, Μουχάνταντ Ζαράρ.
Στη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία του παλαιστινιακού προβλήματος και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Καταδικάστηκε η συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη επίθεση του ισραηλινού κράτους κατά του παλαιστινιακού λαού, που έχει ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό θυμάτων.
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του Κόμματος στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, υπογράμμισε την ανάγκη συνέχισης των κινητοποιήσεων ενάντια στην ισραηλινή επιθετικότητα, την οποία υποστηρίζουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ και έθεσε επιγραμματικά τις θέσεις του ΚΚΕ για το Παλαιστινιακό.

Συγκεκριμένα: Τη δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο Ισραήλ. Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη. Την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του '67. Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Την άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές, το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους διαχωρισμού στην Ιερουσαλήμ.
Παράλληλα, ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι αποτελεί στοιχειώδη ηθική και πολιτική υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης, να ακυρώσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ και να προχωρήσει στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.