Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

2ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΡΜΗΣ ΣΤΙΣ 24/9/2014.


Στη δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Φάνης Καρκατζούνης, Δημήτρης Σφονδύλας και Λήδα Τσουκαλά ανέδειξαν μια σειρά σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο λαϊκός κόσμος της περιοχής μας και τοποθετήθηκαν ως εξής στα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Συγκεκριμένα στην ενημέρωση πριν την ημερήσια διάταξη , συζητήθηκαν τα θέματα 
1. Του καταρροϊκού πυρετού που πλήττει και κοπάδια της περιοχής μας και
2. Της μεταφοράς των μαθητών.
Οι σύμβουλοι της λαϊκής συσπείρωσης τοποθετήθηκαν ως εξής:

Στο πρώτο θέμα ζήτησαν να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες ο δήμος και με πίεση στην περιφέρεια για να γίνουν εδώ και τώρα οι απαραίτητοι ψεκασμοί, να συμβάλει και με δικά του μέσα στη διευκόλυνση του έργου των συνεργείων και να απαιτήσει να αποζημιωθούν άμεσα και πλήρως οι κτηνοτρόφοι που έχουν  πληγεί. Τόνισαν ότι το ΚΚΕ έχει κάνει ήδη ερώτηση στη βουλή για το θέμα και η Λαϊκή Συσπείρωση το έχει θέσει και στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο δεύτερο θέμα, όπου το κακό έχει παραγίνει, τόνισαν πως μόνη λύση είναι οι κινητοποιήσεις γονιών – μαθητών – λαού της περιοχής μας, ότι ήδη οι γονείς προχωρούν σε νέες κινητοποιήσεις και ότι οριστική λύση αποτελεί η δημιουργία ενός ενιαίου δημόσιου φορέα μεταφορών με ειδικευμένο προσωπικό και συνοδούς.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης αξίζει να σταθούμε στα εξής:

1. Στη συζήτηση για την εκλογή μελών στις σχολικές επιτροπές οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έθεσαν το εξής ζήτημα: Επειδή σε αρκετά σχολεία παρατηρείτε το φαινόμενο να ζητείται από τους γονείς να φέρουν υλικά ή να δώσουν χρήματα και επειδή συχνά οι σύλλογοι γονέων καλύπτουν ανάγκες των σχολείων, απαίτησαν από το δήμο να καλύψει πλήρως τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων και να απαιτήσει γι’  αυτό γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
2. Στη συζήτηση για την Έγκριση απολογισμού, ισολογισμού λογαριασμού
εκμετάλλευσης και αποτελεσμάτων χρήσης οικονομικού έτους 2013 του Νομικού Προσώπου με την επωνυμία «Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας – Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης», αφού τόνισαν πως εδώ και τρείς εβδομάδες έχουν ζητήσει τα στοιχεία για την εγγραφή των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, απαίτησαν α) να μη μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών και β) για τα 300 περίπου παιδιά που είναι εκτός προγράμματος ΕΣΠΑ να καταργηθούν τα τροφεία. Εδώ η διοίκηση του Δήμου με πολύ καθαρό τρόπο απάντησε  - πέρα από τον ισχυρισμό πως δεν υπάρχουν χρήματα - πως διαφωνεί να είναι δωρεάν οι παιδικοί σταθμοί και ότι πρέπει να υπάρχει ανταποδοτικότητα. Ακριβώς επειδή ο απολογισμός εκφράζει αυτή την πολιτική του δήμου, που χαρατσώνει τους γονείς των λαϊκών οικογενειών, επειδή συντηρεί και αναπαράγει τις ελαστικές και  κακοπληρωμένες θέσεις και συχνά εφήμερες σχέσεις εργασίας  σημαντικού μέρους του προσωπικού του, σε βάρος και της ποιότητας της προσχολικής αγωγής, που παρέχεται, επειδή αποτυπώνει τα σοβαρά προβλήματα ελλείψεων σύγχρονων υποδομών όπως στο κτιριακό (ενοικιαζόμενα κτίρια ακατάλληλες αίθουσες) κλπ. καταψήφισαν τον απολογισμό.


3. Στη συζήτηση για την παραλαβή έργων τόνισαν την ανάγκη να υπάρξει ένας ενιαίος δημόσιος φορέας κατασκευών που θα έχει την ευθύνη από τη μελέτη έως την κατασκευή όλων των δημόσιων έργων, θα δημιουργήσει μόνιμες θέσεις εργασίας και θα ρίξει το κόστος των μελετών και των κατασκευών, που είναι σήμερα στα χέρια των μεγάλων μελετητικών γραφείων και των εργολάβων.

4. Στη συζήτηση για καθορισμό πληρεξούσιου δικηγόρου ανέδειξαν την ανάγκη να συσταθεί νομική υπηρεσία του δήμου, αφού σε μόνιμη βάση χρειάζονται δικηγόροι για διάφορες υποθέσεις του δήμου.

5. Κυρίαρχο όμως θέμα στη συνεδρίαση αυτή ήταν η «Έγκριση εκμίσθωσης τμημάτων του αριθμ. 1847 αγροτεμαχίου Θέρμης και τμήματος του αριθμ. 2 αγροτεμαχίου Tαγαράδων και καθορισμός όρων διακήρυξης της δημοπρασίας σύμφωνα με την παρ.3 του άρθρου 72 του Ν.3852/2010». Πρόκειται για την παραχώρηση για 40 χρόνια έκτασης 200 στρεμμάτων στην περιοχή στα σύνορα Θέρμης Ταγαράδων σε μεγαλοεπιχειρηματία και μάλιστα με πολύ χαμηλό τίμημα προκειμένου να κάνει προπονητικό κέντρο με διάφορες εμπορικές και τουριστικές εγκαταστάσεις.


Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης αρχικά κατήγγειλαν ως προκλητική τη στάση της δημοτικής αρχής να πανηγυρίζει για την τροπολογία που ψηφίστηκε το καλοκαίρι και επιτρέπει την μακροχρόνια εκμίσθωση σε επιχειρηματίες με μειωμένο μίσθωμα και όρους αποικιακούς. Η διοίκηση βαφτίζει το πάρτυ των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος της δημόσιας- δημοτικής (θα έπρεπε και λαϊκής) περιουσίας,  δυνατότητα που δίνεται για αξιοποίηση και όχι για ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας των δήμων γενικότερα . Όμως  το άρθρο 55 του νόμου όπου η συγκεκριμένη τροπολογία ενσωματώθηκε απαλλάσσει τους επιχειρηματίες από κάθε φόρο, τέλος ή δικαίωμα και ακόμη και από τα έξοδα δικηγόρων, συμβολαιογράφων κ.α., την ώρα που ο λαϊκός κόσμος χαρατσώνεται με αβάσταχτους φόρους. Κατήγγειλαν επίσης τη δημοτική αρχή για παραπληροφόρηση και συκοφαντία, καθώς έκανε λόγο για «είσπραξη μόνο θετικών αντιδράσεων, από τις συναντήσεις με το προεδρείο της βουλής, τους αρμόδιους υπουργούς και τους αρχηγούς των κομμάτων», την ώρα που το ΚΚΕ, όπως προκύπτει και από τα πρακτικά της βουλής, καταψήφισε την τροπολογία αυτή.

Στη συνέχεια και αφού τόσο η διοίκηση του δήμου, όσο και η Παρέμβαση Πολιτών του ΣΥΡΙΖΑ στήριξαν από κοινού το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και μίλησαν για «τοπική ανάπτυξη», οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισαν πως η συζήτηση αυτή είναι διαφωτιστική για να βγάλει ο κόσμος χρήσιμα συμπεράσματα γιατί αυτό που αποτυπώνεται σήμερα δεν είναι παρά η τοπική έκφραση του μοντέλου ανάπτυξης που από κοινού στηρίζουν τόσο η κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται όμως για μια ανάπτυξη για μια χούφτα επιχειρηματίες χτισμένη πάνω στα ερείπια των λαϊκών δικαιωμάτων.

Αναλυτικά η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι η παρακάτω:

Ναι μεν αλλά της ΚΕΔΕ για τον επανέλεγχο των συμβάσεων στους Δήμους

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Τρί, 30/09/2014 - 21:43

Στο «ναι μεν αλλά» κατέφυγε ξανά η συντριπτική πλειοψηφία του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος για το θέμα του επανελέγχου των συμβάσεων που μετατράπηκαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
Η πλειοψηφία του ΔΣ πέρασε ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο δεν δέχεται τον επανέλεγχο των συμβάσεων, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση που επανακαθορίζονται τα κριτήρια.
Αντίθετη θέση εξέφρασε η «Λαϊκή Συσπείρωση» με την εκπρόσωπό της, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη, που τόνισε πως δεν πρέπει να γίνει κανένας επανέλεγχος αυτών των συμβάσεων. Αντίθετα πρέπει να υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση από το κράτος, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων που απέλυσε η κυβέρνηση και να τερματιστούν οι προγραμματικές συμβάσεις με ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ κλπ.
Το ΔΣ της ΚΕΔΕ ζητά «την προσωρινή αναστολή των ελέγχων μέχρις ότου ξεκαθαριστεί από την κυβέρνηση με σαφήνεια το περιεχόμενό τους, με βάση την πρότασή μας» και άμεση συνάντηση «με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για το θέμα». Όσο για την αξιολόγηση, τονίστηκε πως «επανέρχεται στην πρότασή της και ζητά την ενεργοποίηση τριμερούς διαλόγου μεταξύ υπουργείου - ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ, που θα οδηγήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα στην επιλογή κοινά αποδεκτού και αξιοκρατικού συστήματος αξιολόγησης, που εφαρμόζεται με επιτυχία σε χώρες της ΕΕ».
Στην τοποθέτησή της η Ελπίδα Παντελάκη τόνισε πως «την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση επιστρατεύει ακόμα και τους εισαγγελείς προκειμένου να περάσει το νέο κύμα απολύσεων, είναι πρωτοφανές ότι όχι μόνο με την προηγούμενη τακτική η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ άνοιξε το δρόμο στους εισαγγελείς, τώρα το δικαιώνει αυτό το βήμα που έκανε η κυβέρνηση. Το πώς άνοιξε την πόρτα, το αποδείξατε με την τοποθέτησή σας. Στο περασμένο ΔΣ εκεί συμφωνήσατε όλοι εκτός από τη "Λαϊκή Συσπείρωση". "Παρά το γεγονός ότι ο επανέλεγχος της νομιμότητας των προσλήψεων στους δήμους επιβαρύνει δραματικά το ολιγάριθμο προσωπικό που διαθέτουν με την πρόσθετη γραφειοκρατία, δεν θα συμφωνήσουμε σε ενέργειες παρεμπόδισης του επανελέγχου γιατί αφ' ενός μεν και οι πιο αστήρικτες υπόνοιες πρέπει να ξεκαθαρίζουν και αφ' ετέρου κάθε πιθανή έκνομη διαδικασία πρέπει να πατάσσεται". Ο ίδιος κορμός είναι και σήμερα. "Όταν δεν επιτρέπεις τον έλεγχο, επιτρέπεις την καχυποψία". Σε ποιους το λέει αυτό η εισήγηση του προέδρου; Σε αυτούς που προσπάθησαν να σηκώσουν το ανάστημά τους στα αυτονόητα. Έχετε ευθύνη. Και οι ευθύνες είναι διαχρονικές. Και διαχρονικές είναι οι ευθύνες των κυβερνήσεων σχετικά με την ομηρία των εργαζομένων. Και παρά την ομηρία τους, αυτοί οι άνθρωποι δούλευαν. Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που ήταν ανασφάλιστοι, απλήρωτοι και δεν πληρώθηκαν ποτέ. Ξεκαθαρίστε τη θέση σας».
Στάθηκε παράλληλα και στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εξαπατήσει το λαό καθώς «ακολουθεί μια συνειδητή πολιτική παραπλάνησης και εξαπάτησης του λαού, με υποκρισία για να ωθήσει στη συκοφάντηση των εργαζομένων, στον κοινωνικό αυτοματισμό, να τους διαλύσει και να υπάρξει ένας κανιβαλισμός. Αν δεν την προχωρήσεις αυτή τη "νομιμότητα", δημιουργείς καχυποψίες. Μιλάμε για αξιολόγηση που έγινε στις χώρες της ΕΕ; Η αξιολόγηση παντού είχε χιλιάδες κόσμο σε απόλυση. Κριτήριο της αξιολόγησης είναι να έχει λιγότερο προσωπικό το αστικό κράτος, ιδιωτικοποιημένες υπηρεσίες και έργα, ελαστικές σχέσεις εργασίας».
Η Ελπίδα Παντελάκη ξεκαθάρισε πως η κουβέντα δεν γίνεται για όσους έχουν πλαστά δικαιολογητικά, που πρέπει να απολυθούν, αλλά για τον επανέλεγχο των συμβάσεων. «Ο επανέλεγχος των συμβάσεων σημαίνει ότι ο κόσμος που μετατράπηκε η σύμβασή του από ορισμένου χρόνου σε αορίστου θα απολυθούν γιατί ένα κομμάτι από αυτούς, μέσω του αριθμού μητρώου τους, θα δείξει ότι ήταν ανασφάλιστοι κατά διαστήματα. Τι λέει το ΔΣ της ΚΕΔΕ για αυτούς; Έχετε σκεφτεί ότι μετά από δύο - τρία χρόνια μπορεί να έρθει ένας άλλος νόμος να κάνει τρίτο επανέλεγχο; Αυτές οι αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο εξυπηρετούν το αστικό κράτος που θέλει να τσακίσει το λαό και να δίνει προνόμια στο κεφάλαιο».
Τέλος, όσον αφορά τους εργαζόμενους, «κανονικά πρέπει να ξεσηκωθούν με ένα κίνημα, να οργανώσουν την πάλη τους και να ξεπεράσουν όλους αυτούς τους αιρετούς. Αλλά έχεις ένα συνδικαλιστικό κίνημα που λέει μαζί με τους δημάρχους να παλέψουμε για να φύγουμε από τις δουλειές μας στο τέλος. Και έχει δοκιμαστεί αυτό το κίνημα τα τελευταία χρόνια που θυσίαζε και κατηγοριοποιούσε τους εργαζόμενους στους στόχους κάθε φορά των κυβερνήσεων».

Θεσσαλονίκη: Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση στο ΚΕΑΟ από το Σύλλογο Μικρών - Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων



ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Τρί, 30/09/2014 - 08:31
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση που διοργανώνει η ΠΑΣΕΒΕ στη Θεσσαλονίκη την 1η Οκτώβρη στις 9 το πρωί στο ΚΕΑΟ απευθύνει ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, αναφέρει:
«Έχει γίνει πλέον ολοφάνερο ποιος είναι ο στόχος τους. Η συγκυβέρνηση ακολουθώντας τις εντολές - επιταγές της ΕΕ σκοπό έχει να μας αφανίσουν για χάρη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των μονοπωλίων. Ήδη 230.000 συνάδελφοι βάλανε λουκέτο.

Φορολογία στα εισοδήματα 26% από το πρώτο ευρώ και μάλιστα ακόμη και σε ανύπαρκτα εισοδήματα για να μειώσουν τη φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων. Κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, επιθυμία των επιχειρηματικών ομίλων.
Ένας στους δύο συναδέλφους αδυνατεί να πληρώσει τα τελευταία χρόνια τις ασφαλιστικές εισφορές του. Ανασφάλιστοι θεωρούνται αυτοί και τα μέλη των οικογενειών τους.
Μας δημιουργούν χρέη και μας οδηγούν στη λαιμητόμο με τη νέα υπηρεσία της ΕΕ, το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ). Ο ΟΑΕΕ διά μέσου του ΚΕΑΟ απαιτεί εντός εικοσαημέρου εξόφληση ή ρύθμιση οφειλών, διαφορετικά θα προχωρήσει σε αναγκαστική είσπραξη. Ήδη έχει στείλει σημειώματα σε πάνω από 100.000 συναδέλφους. Λένε ότι με κατάθεση 50 ευρώ σταματά η κατάσχεση - ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ. Φοβούνται τον ξεσηκωμό και σε θέλουν να δεχτείς απαθής το τέλος σου.
ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ - ΠΑΡΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΧΕΡΙΑ.
Οι ηγεσίες των ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ έχουν από χρόνια αποδεχτεί την ουσία των μέτρων που μας αφανίζουν.
Την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου καλούμε όλους τους συναδέλφους στη μεγάλη κινητοποίηση της ΠΑΣΕΒΕ στις 9.00 το πρωί στο ΚΕΑΟ, Βαλαωρίτου 38, ενάντια στα χρέη που μας δημιούργησαν, ενάντια στις απειλές και τις κατασχέσεις του ΚΕΑΟ.
Απαιτούμε:

Μέρα δράσης σήμερα στους ΟΤΑ ενάντια σε «αξιολόγηση» και «επανέλεγχο» Κάλεσμα της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ

ΠΗΓΗ 902.gr
Αγωνιστικό κάλεσμα για να διοργανωθούν σήμερα Τρίτη 30 Σεπτέμβρη Γενικές Συνελεύσεις και μαζικές κινητοποιήσεις σε όλα τα σωματεία, στο πλαίσιο έντασης του αγώνα ενάντια στην «αξιολόγηση» και τον «επανέλεγχο» των συμβάσεων, απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ.
Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι πρέπει να ξεσκεπαστεί το ψέμα της κυβερνητικής προπαγάνδας πως τάχα «ενδιαφέρεται να χτυπήσει τις παρανομίες και τα "πλαστά" δικαιολογητικά». Η αλήθεια είναι πως κυβέρνηση, αστικό κράτος και ΕΕ «θέλουν να γεμίσουν τη δεξαμενή των απολύσεων, με εργαζόμενους που ένιωσαν στο πετσί τους για πολλά χρόνια τι σημαίνει δουλειά με σύμβαση, με μπλοκάκι, τι σημαίνει να είσαι όμηρος... Είναι αυτοί οι εργαζόμενοι που δούλευαν με ευθύνη των δημοτικών αρχών ανασφάλιστοι και απλήρωτοι για αρκετά διαστήματα. Αυτούς τώρα η συγκυβέρνηση θέλει να πετάξει στο δρόμο σαν στυμμένες λεμονόκουπες μέσα από τον λεγόμενο επανέλεγχο των συμβάσεων των ΙΔΑΧ».
Ακόμα, να αποκαλυφθούν οι αυταπάτες που καλλιεργεί «η ηγεσία της ΠΟΕ - ΟΤΑ (ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ - πρώην ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ, ΔΑΚΕ, ΑΣΚ ΟΤΑ) ότι στο πλαίσιο του σημερινού δρόμου ανάπτυξης, της σημερινής εξουσίας και του σημερινού, αντιδραστικού, κρατικού μηχανισμού, μπορεί να υπάρξει μια αξιολόγηση που θα υπηρετεί τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα».
Η Πανελλαδική Γραμματεία καλεί τους εργαζόμενους να συζητήσουν και να υιοθετήσουν στις Γενικές Συνελεύσεις το εξής πλαίσιο αιτημάτων:
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Καμιά απόλυση - καμιά διαθεσιμότητα. Επαναπρόσληψη τώρα των απολυμένων. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Μέτρα προστασίας των ανέργων. Να καταργηθεί ο ν.4250 «περί αξιολόγησης».
  • Πλήρης κρατική χρηματοδότηση των ΟΤΑ, για εξασφάλιση όλων των λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μείωση των ανταποδοτικών τελών και ουσιαστική ελάφρυνση των λαϊκών στρωμάτων. Κατάργηση των τροφείων.
  • Εξασφάλιση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών, πλήρης χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, ένταξή τους στις υπηρεσίες που βρίσκονται στον κορμό του δήμου. Μέτρα για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας.
  • Καμιά άμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίηση (ΣΔΙΤ, παραχώρηση κ.λπ.) σε όλους τους τομείς. Καμιά σύμπραξη ή προγραμματική σύμβαση με ΚΟΙΝΣΕΠ, ΜΚΟ κ.λπ.
Με βάση αυτά οι Γενικές Συνελεύσεις να αποφασίσουν τη συμμετοχή στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη.

 Επερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κ. Μακεδονίας για τις επιπτώσεις του καταρροϊκού πυρετού



ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Δευ, 29/09/2014 - 14:40
Επερώτηση κατέθεσαν στον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για τις δραματικές επιπτώσεις του καταρροϊκού πυρετού στην αιγοπροβατοτροφία της περιοχής.
Αναλυτικά το κείμενο της Επερώτησης:
«ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
Θέμα: Δραματικές οι επιπτώσεις του καταρροϊκού πυρετού στην αιγοπροβατοτροφία στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο καταρροϊκός πυρετός έχει πολύ μεγάλη εξάπλωση σε όλη τη χώρα, τα κρούσματα είναι πολλά στις Ενότητες της Περιφέρειας μας, ενώ οι κτηνοτρόφοι φοβούνται να τα δηλώσουν, γιατί αυτό θα συνοδευτεί με υποχρεωτικό σταβλισμό των κοπαδιών και την οικονομική τους επιβάρυνση με την αγορά των ζωοτροφών, τη στιγμή που δεν έχουν ρευστότητα για τα απολύτως αναγκαία.
Ακόμα πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στους μετακινούμενους κτηνοτρόφους που -από τη φύση της δουλειάς τους- δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε τέτοιου είδους περιοριστικά μέτρα.
Ταυτόχρονα οι περισσότεροι μικρομεσαίοι παραγωγοί δεν πήραν ούτε την εξισωτική αποζημίωση, αυθαίρετα κόπηκε ή αυτή συρρικνώθηκε δραστικά, χωρίς να ευθύνονται οι κτηνοτρόφοι γι’ αυτό, αλλά το νέο σχέδιο δράσης για τους βοσκοτόπους της ΕΕ και της συγκυβέρνησης. Αφ' ενός ο αποχαρακτηρισμός των βοσκοτόπων, αφ' ετέρου ο καταρροϊκός πυρετός και η ευλογιά, που έπληξε πέρσι περιοχές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθιστούν την κατάσταση δραματική για τους φτωχομεσαίους κτηνοτρόφους.
Δραματικές λοιπόν είναι οι καταστάσεις που βιώνουν οι κτηνοτρόφοι και στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας από την εγκληματική αδιαφορία των διοικούντων που αφορούν:
- Τις μεγάλες ελλείψεις σε κτηνιάτρους στις κρατικές Κτηνιατρικές Διευθύνσεις και την αδυναμία των ελαχίστων να ελέγξουν, λόγω μη κάλυψης της μετακίνησής τους με οχήματα και καύσιμα.
- Την απουσία ψεκασμών σε περιοχές που διαχειμάζει το κουνούπι-ξενιστής, αλλά και ελέγχων σε όλα ανεξαιρέτως τα κοπάδια.
- Την ανυπαρξία διανομής δωρεάν στους κτηνοτρόφους εντομοκτόνων και εντομοαπωθητικών, αλλά και ζωοτροφών σε όσα κοπάδια έχουν προσβληθεί.
- Την ανυπαρξία προγραμματισμού αποζημιώσεων για το σύνολο της χαμένης παραγωγής, των απολεσθέντων ζώων και του εισοδήματος, δεδομένου ότι ο ΕΛΓΑ δεν καλύπτει αυτή την ασθένεια.

Κινητοποιήσεις από γονείς της Θέρμης για τη μεταφορά των μαθητών



ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Τρί, 30/09/2014 - 10:13

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις γονείς και μαθητές του Δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης, απαιτώντας να δοθεί λύση για την έγκαιρη, ασφαλή και δωρεάν μεταφορά των μαθητών
Σήμερα η Ένωση Γονέων του Δήμου απαίτησε, με παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε στο δήμο, τη σύγκληση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών.
Την Παρασκευή 3 Οκτώβρη καλούν τους δήμους που έχουν πρόβλημα μεταφοράς μαθητών να κλείσουν τα Δημαρχεία σε ένδειξη συμπαράστασης.
Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Οι γονείς του Δήμου Θέρμης καλούν σε συντονισμένες δράσεις και τις υπόλοιπες Ενώσεις Γονέων που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα. Την Πέμπτη 2 Οκτώβρη μάλιστα θα προχωρήσουν και σε συνέντευξη Τύπου.
Θυμίζουμε ότι οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από την περασμένη εβδομάδα. Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμένο ενώ από την περασμένη Παρασκευή οι γονείς του 3ου Γυμνασίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.
Το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση και τη ζωή είναι αδιαπραγμάτευτο, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τους το στερήσει, σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι Λαϊκές Επιτροπές του δήμου που συμμετέχουν στην κινητοποίηση. 

Παρέμβαση του Συλλόγου Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων στο δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα (ΦΩΤΟ)

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Τρί, 30/09/2014 - 18:18
 Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο του Βύρωνα, πραγματοποίησε τη Δευτέρα, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Μηχανών Αυτοκινήτων Ν. Αττικής (ΣΙΣΕΜΑ). Διαμαρτυρήθηκε για το «τέλος κατάληψης πεζοδρομίου» που θέλει να επιβάλει η δημοτική αρχή στα συνεργεία αυτοκινήτων.
Από την πλευρά του διοικητικού συμβουλίου του ΣΙΣΕΜΑ, που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο Γρηγόρη Μόφορη και τα μέλη Αναστάσιο Φραγκιουδιάκη και Γιώργο Ντάλιο, ζητήθηκε η κατάργηση του μέτρου, με τη δημοτική αρχή να δηλώνει άγνοια για το θέμα με την πρόφαση ότι ανέλαβε καθήκοντα πριν ένα μήνα και θα βάλει το θέμα στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο.
Στην παρέμβαση συμμετείχαν μαζικά οι ιδιοκτήτες συνεργείων αυτοκινήτων από τον Βύρωνα.
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΙΣΕΜΑ σημειώνει ότι «καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να αποσυρθεί το ληστρικό αυτό μέτρο που είναι άλλο ένα από τα πολλά που έχουν πέσει στις πλάτες των ΕΒΕ. Οι δήμοι ψάχνουν για έσοδα και βρήκαν για μια ακόμη φορά τα συνεργεία αυτοκινήτων που ήδη υπέρ-φορολογούνται. Κανένας συνάδελφος να μην δεχτεί να πληρώσει!».

ΚΚΕ: Σχόλιο για τις δηλώσεις του Γ. Βρούτση και τις συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα


ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Τρί, 30/09/2014 - 17:31 Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 30/09/2014 - 18:13
Σε σχόλιο για τις δηλώσεις του Γ. Βρούτση στη Γενεύη και τις συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Να σταματήσει τώρα κάθε παζάρι, κάθε συζήτηση της κυβέρνησης με την τρόικα για τις ομαδικές απολύσεις, το νόμο για την απεργία, το συνδικαλιστικό νόμο, που στόχο έχει να συρρικνώσει το δικαίωμα των εργαζομένων στη συνδικαλιστική οργάνωση και πάλη, καθώς και το δικαίωμα στην απεργία. Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα χρειάζεται να είναι σε ετοιμότητα για να εμποδίσουν με την οργάνωση και τον αγώνα τους την νέα αντεργατική επίθεση».

Κινητοποίηση μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών στο Δήμο Σπάτων - Αρτέμιδος

Τα σοβαρά προβλήματα των σχολείων και των μαθητών αναδείχτηκαν μέσα από μία μαζική κινητοποίηση στο Δήμο Σπάτων - Αρτέμιδος. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα της Ένωσης Γονέων, έκλεισαν τα σχολεία για δύο ώρες και διαδήλωσαν για το δικαίωμά τους σε δωρεάν ασφαλείς μεταφορές και για σύγχρονα ασφαλή σχολικά κτίρια.
Για την περιοχή, ο Σεπτέμβρης έφυγε χωρίς να έχει ξεκινήσει ακόμα κανένα σχολικό λεωφορείο δρομολόγια προκειμένου να μεταφέρει μαθητές και με την υπομονή και τις τσέπες των γονιών να εξαντλούνται. Το πρόβλημα έρχεται να προστεθεί στα σοβαρά προβλήματα στέγασης των σχολείων του Δήμου, όπου γίνεται μάθημα σε κοντέινερ, και στις ελλείψεις -ακόμα- εκπαιδευτικών.
«Όλα αυτά τα χρόνια αναστενάζουμε από την ανεργία, τη σκληρή φορολογία και τις περικοπές των εισοδημάτων μας. Αν μη τι άλλο, τα παιδιά μας δικαιούνται να κάνουν μάθημα σε ανθρώπινα σχολεία και να πηγαινοέρχονται με ασφάλεια στο σχολείο τους. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε την κοροϊδία», σημειώνει η Ένωση Γονέων, χαιρετίζοντας τη μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση.

Παρέμβαση Λαϊκών Επιτροπών στο Δημοτικό Συμβούλιο του Π. Μελά

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Τρί, 30/09/2014 - 15:36
Μαζική κινητοποίηση διεκδίκησης μέτρων στήριξης των ανέργων, πραγματοποίησαν χθες Δευτέρα 29 Σεπτέμβρη οι Λαϊκές Επιτροπές Ευκαρπίας, Πολίχνης και Σταυρούπολης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Παύλου Μελά.
Οι εκπρόσωποι των Λαϊκών Επιτροπών αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένα αιτήματα, όπως η κατάργηση των δημοτικών τελών για τους ανέργους, η χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών του ΟΑΣΘ, κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς κ.ά. Απαίτησαν ακόμα από τη δημοτική αρχή να σταθεί στο πλευρό του λαϊκού κινήματος για την απόκρουση της αντιλαϊκή επίθεσης με έργα και όχι με λόγια.
Η απάντηση του δημάρχου στα παραπάνω συγκεκριμένα αιτήματα ήταν γενική κι αόριστη αφού υποσχέθηκε ότι «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε», «δεν περνάνε όλα από το χέρι μας» κ.τ.λ. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας υπάρχει αποθεματικό (!) 4 εκατομμυρίων ευρώ και άρα περιθώριο για ουσιαστική ελάφρυνση των νοικοκυριών των ανέργων.

Επερώτηση της ΚΟ του ΚΚΕ για τις οδυνηρές συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων



ΠΗΓΗ 902 .gr Δημοσίευση: Δευ, 29/09/2014 - 13:11 Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 29/09/2014 - 13:11
Επερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για τις οδυνηρές συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής στα κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Αναλυτικά το κείμενο της Επερώτησης:
«ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Θέμα: Για τις οδυνηρές συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής στα κοινωνικά - ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Με τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που προετοιμάζει η κυβέρνηση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέες ανατροπές που θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τη ζωή τους. Η σταθερή πορεία μειώσεων στις συντάξεις που έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες μειώσεις, η μηδαμινή προστασία από τις επαγγελματικές ασθένειες και τον επαγγελματικό κίνδυνο, η υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας, οι αλλαγές στα όρια ηλικίας και στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, αποτελούν πυρήνα επίθεσης που έχει στόχο την ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης, των ασφαλιστικών επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα ως χρυσοφόρο πεδίο κερδοφορίας.
Με το πρόσχημα της "βιωσιμότητας των Ταμείων" και της "αποκατάστασης των αδικιών", η κυβέρνηση προχωράει στην ισοπέδωση όσων ασφαλιστικών δικαιωμάτων έχουν μείνει όρθια. Το προσχέδιο της μελέτης του ΚΕΠΕ έχει διαρρεύσει για να προετοιμαστεί το έδαφος. Η κυβέρνηση επικαλείται την κακή οικονομική κατάσταση των Ταμείων και του κράτους για να δικαιολογήσει τις επερχόμενες νέες ανατροπές, ενώ η ευθύνη είναι αποκλειστικά του κεφαλαίου και δική της. Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα ότι τα ασφαλιστικά ταμεία δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις παροχές σε Υγεία, Σύνταξη και Πρόνοια.
Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν καμία ευθύνη. Η σημερινή κατάσταση είναι απόρροια συγκεκριμένων πολιτικών ενίσχυσης του κεφαλαίου, από τη δεκαετία ακόμα του '50, αλλά και της καπιταλιστικής κρίσης, με δεδομένη την αντιλαϊκή διαχείριση από τα κόμματα της πλουτοκρατίας.
Αν και το ζήτημα δεν είναι λογιστικό, αλλά πολιτικό και ταξικό, αναφέρουμε ότι, σύμφωνα και με στοιχεία που περιλαμβάνονται στην τελευταία τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, οι απώλειες στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων προέρχονται από τις εξής πηγές:

Ερώτηση του ΚΚΕ για τα προβλήματα των μεταναστών στην Ειδομένη Κιλκίς

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Τρί, 30/09/2014 - 14:58
Ερώτηση προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου σχετικά με τα οξυμένα προβλήματα μεταναστών και προσφύγων στην Ειδομένη της ΠΕ Κιλκίς.
Αναλυτικά, το κείμενο της Ερώτησης:
«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Θέμα: Οξυμένα προβλήματα μεταναστών - προσφύγων στην Ειδομένη της ΠΕ Κιλκίς.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου - Δραπετσώνας υιοθέτησε ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ενάντια στον ΕΝΦΙΑ


ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Τρί, 30/09/2014 - 12:26
Να καταργηθούν οι φόροι που πνίγουν το λαό ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, που ομόφωνα υιοθέτησε ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ενάντια στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), το μόνιμο χαράτσι της στέγης και της γης του λαού.
Στο ψήφισμα που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι με τη μονιμοποίηση του τάχα έκτακτου χαρατσιού στη λαϊκή στέγη, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα καλούνται να πληρώσουν εφ' όρου ζωής ενοίκιο για το σπίτι που απέκτησαν με κόπους και θυσίες και ταυτόχρονα στηλιτεύεται η διεύρυνση του χαρατσιού στα χωράφια της φτωχής αγροτιάς, στα οικόπεδα, στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.
Κόντρα σε αυτά το Δημοτικό Συμβούλιο απαιτεί την πλήρη απαλλαγή της πρώτης και δευτερεύουσας κατοικίας που καλύπτουν τις στεγαστικές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, ζητά να μη φορολογηθεί η αγροτική γη, αλλά να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία και το μεγάλο κεφάλαιο με 45%.
Δείτε αναλυτικά στο συνημμένο αρχείο την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δήλωση του δημάρχου Πατρέων Κ. Πελετίδη για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Τρί, 30/09/2014 - 11:16 Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 30/09/2014 - 12:34
Τη στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ, στο πλαίσιο της ημέρας δράσης στους ΟΤΑ, ενάντια στην «αξιολόγηση» και τον «επανέλεγχο», εξέφρασε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.
Συγκεκριμένα σε δήλωσή του επισημαίνει: 
«Σήμερα οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ κινητοποιούνται ενάντια στην αξιολόγηση και στις απολύσεις.
Παλεύουν για σταθερή απασχόληση με δικαιώματα.
Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στο δήμο μας και καλούμε να συμπαραταχθούν μαζί τους και τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
Ταυτόχρονα πρέπει να βγουν τα αναγκαία συμπεράσματα.
Η καπιταλιστική ανάπτυξη, η κερδοφορία, η προσαρμογή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ανάγκες του κεφαλαίου, που υπηρετούν δεξιοί και αριστεροί διαχειριστές του συστήματος, απαιτούν εκτός των άλλων την παράδοση κρίσιμων τομέων και κοινωνικών υπηρεσιών στους επιχειρηματίες.
Γι’ αυτό μπαίνουν ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στους οργανισμούς, γι’ αυτό εμπορευματοποιούνται κοινωνικές δομές και υπηρεσίες, γι’ αυτό χτυπιέται ανελέητα η σταθερή εργασία.
Αυτή την πολιτική, που δεν αμφισβητεί τη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στηρίζει ολόθερμα την εντός εισαγωγικών υγιή επιχειρηματικότητα, πρέπει να αντιπαλέψουν ενωμένοι οι εργαζόμενοι.
Η εργατική τάξη έχει εμπειρία, δεν πρέπει να μπει κάτω από ξένη σημαία.
Να μην επιτρέψει να τη χειραγωγήσουν με σκοπό να επιλέγει κάθε φορά ποιος θα κατακρεουργήσει τα δικαιώματά τους».  
Ο Κ. Πελετίδης το πρωί βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων στους ΟΤΑ που πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο Δημαρχείο Πατρέων ενάντια στην αξιολόγηση εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Δήμου. Επίσης, μίλησε στην τηλεόραση του «Σκάι». Δείτε πάνω το βίντεο.

Ερώτηση του ΚΚΕ για την τρομοκρατική τακτική της ALPHA BANK στους εργαζόμενους

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Δευ, 29/09/2014 - 21:37
Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Διαμάντω Μανωλάκου και Σπύρος Χαλβατζής σχετικά με την τρομοκρατική τακτική της ALPHA BANK στους εργαζόμενους για να ενταχθούν στο πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου».
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:
«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Θέμα: Για την τρομοκρατική τακτική της ALPHA BANK στους εργαζόμενους για να ενταχθούν στο πρόγραμμα "εθελούσιας εξόδου".
Η ALPHA BANK στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης των εργασιών της εξήγγειλε ένα πρόγραμμα "εθελούσιας εξόδου", δηλαδή "εθελούσιων απολύσεων", με στόχο τη μείωση του προσωπικού της. Η ισχύς του προγράμματος ξεκίνησε τη Δευτέρα 15 Σεπτέμβρη και λήγει στις 30 Σεπτέμβρη.
Η επιτυχία του προγράμματος εξαρτάται από τη συμμετοχή περισσότερων εργαζομένων, γιατί έτσι μειώνεται περισσότερο το "μισθολογικό κόστος" της τράπεζας.
Στην προσπάθειά της αυτή η τράπεζα απειλεί, εκβιάζει, τρομοκρατεί εργαζόμενους που δεν θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Κιλκίς: Παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τα προβλήματα μεταναστών και προσφύγων στην Ειδομένη





ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Δευ, 29/09/2014 - 22:25



Σε Επερώτησή της προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τα οξυμένα προβλήματα μεταναστών - προσφύγων στην Ειδομένη της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, η «Λαϊκή Συσπείρωση» τονίζει:
«Εκατοντάδες μετανάστες συνωστίζονται στην ύπαιθρο της παραμεθόριου περιοχής της Ειδομένης στην ΠΕ Κιλκίς, κάτω από τραγικές συνθήκες διαβίωσης, στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν. Πρόκειται για πρόσφυγες οι οποίοι εγκαταλείπουν τις χώρες τους, που στενάζουν από πολέμους, συγκρούσεις, πείνα και εξαθλίωση, αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ σε όλο τον κόσμο.
Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψή τους είναι ανύπαρκτη, όταν πολλοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.
Την ίδια ώρα, μια σειρά προσφύγων παραμένουν έγκλειστοι στο ΤΣΦ Αξιούπολης στην ΠΕ Κιλκίς, όπου οι συνθήκες κράτησής τους είναι ακόμη χειρότερες. Στοιβαγμένοι σε πολύ μικρά κελιά, χωρίς προαυλισμό για μήνες, χωρίς επαρκή σίτιση και καμιά ιατρική φροντίδα, ενώ όλοι σχεδόν είναι άρρωστοι.
Η κυβέρνηση και η ΕΕ φέρουν τεράστιες ευθύνες γι' αυτήν την κατάσταση, η οποία αποτελεί χαρακτηριστική πλευρά της κατασταλτικής αντιμεταναστευτικής πολιτικής και νομοθεσίας της ΕΕ, που συναποφασίζουν και υλοποιούν η ελληνική και οι άλλες κυβερνήσεις των κρατών - μελών της σε βάρος των μεταναστών και προσφύγων.
Με βάση τα παραπάνω, Επερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης σε ποιες ενέργειες θα προβεί η Διοίκηση ώστε:
Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι χώροι ανοικτών κέντρων φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, όπου άμεσα θα υπάρχει μια πρώτη αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων υγείας και άμεσων αναγκών που έχουν.
Να χορηγηθεί άσυλο ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες, να νομιμοποιούνται όσοι ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και να χορηγούνται νομιμοποιητικά έγγραφα σε όσους επιθυμούν να μεταβούν σε άλλες χώρες της ΕΕ. Να καταργηθούν οι Κανονισμοί Δουβλίνο ΙΙ και ΙΙΙ». 
Κατηγορία:

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Καταγγέλει την απάνθρωπη μεταχείριση προσφύγων στην Ειδομένη



ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Δευ, 29/09/2014 - 19:21

Την απάνθρωπη μεταχείριση μεταναστών και προσφύγων στην Ειδομένη Κιλκίς από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με Ερώτηση του ευρωβουλευτή του Κόμματος Σωτήρη Ζαριανόπουλου, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Η ελληνική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έκλεισε το στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών, στο Πολύκαστρο Κιλκίς, όπου κρατούνταν μετανάστες και πρόσφυγες, σε άθλιες συνθήκες, ίδιες με αυτές της Αμυγδαλέζας στην Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Οι έγκλειστοι μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ειδομένης (τελευταίο χωριό πριν τα σύνορα Ελλάδας - Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας), όπου οι συνθήκες κράτησής τους είναι ακόμη χειρότερες. Στοιβαγμένοι στο ύπαιθρο ή σε πολύ μικρά κελιά του αστυνομικού τμήματος, χωρίς προαυλισμό, χωρίς επαρκή σίτιση και καμιά ιατρική φροντίδα, ενώ όλοι σχεδόν είναι άρρωστοι και παρουσιάστηκαν δύο κρούσματα φυματίωσης. Οι περισσότεροι είναι πρόσφυγες από τη Συρία, Αφγανιστάν, Ιράκ, ανάμεσά τους γυναίκες και μικρά παιδιά, θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων που εξαπολύουν ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στις χώρες τους. Εκατοντάδες άλλοι ζουν κυνηγημένοι στο ύπαιθρο (χωράφια, καλαμιές, ρέματα, ακόμα και σε τούνελ που δε χρησιμοποιείται), στην οριογραμμή των συνόρων, χωρίς τροφή και νερό, προσπαθώντας να εγκαταλείψουν την Ελλάδα με προορισμό άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ.

Θεσσαλονίκη: Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ για τον ΟΑΣΘ (VIDEO)

ΠΗΓΗ 902. gr Δημοσίευση: Δευ, 29/09/2014 - 14:58
Σε μαζικές κινητοποιήσεις καλούν οι ταξικές δυνάμεις για τις νέες αυξήσεις των εισιτηρίων στον ΟΑΣΘ που την περασμένη εβδομάδα προχώρησαν σε δυναμική κινητοποίηση έξω από τα κεντρικά γραφεία του οργανισμού .
Σήμερα Δευτέρα 29 Σεπτέμβρη το ΠΑΜΕ και η Γραμματεία Μεταφορών παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας ότι οι εξελίξεις στον ΟΑΣΘ είναι αναπόσπαστο μέρος της γενικότερης πολιτικής που τσακίζει τη ζωή όλων των εργαζομένων και σηματοδοτεί ακόμα πιο αρνητικές εξελίξεις για το πλαίσιο λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών.
Συγκεκριμένα σε εφαρμογή μπαίνουν από την Τετάρτη 1 του Οκτώβρη μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ, ενώ τα ήδη τσουχτερά πρόστιμα που επιβάλλονται σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν εισιτήριο θα στέλνονται στις εφορίες για να πληρωθούν 5πλάσια και να οδηγηθούν στα ταμεία ως δημόσιο έσοδο. Επίσης κόβονται και τα δρομολόγια μετά τις 12 το μεσάνυχτα .
Το εισιτήριο μιας μόνο μετακίνησης αυξάνεται από 0,80 λεπτά σε 1 ευρώ. Των δυο μετακινήσεων από τα 0,90 λεπτά στα 1,20 ευρώ και περιορίζεται η χρονική του διάρκεια από τα 90 λεπτά στα 70 λεπτά. Τριών μετακινήσεων 1,50 ευρώ, τεσσάρων μετακινήσεων 2 ευρώ το οποίο θα ισχύει και για τις γραμμών που εξυπηρετούν τους 9 δήμους του Επαρχείου Λαγκαδά.(Διαβάστε εδώ αναλυτικά για τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ από 1η Οκτώβρη)
Το ΠΑΜΕ, σημείωσε εκ μέρους της τοπικής Γραμματείας του ο Λεωνίδας Στολτίδης, καταδικάζει την πολιτική της κυβέρνησης και του ΟΑΣΘ που έχει ως βασικό κριτήριο το κέρδος μέσα από την τιμή του εισιτηρίου και ταυτόχρονα τη μείωση του κόστους (εργατικό, υποδομές - στόλος κλπ.). Υπερασπίζεται την αρχή ότι η αστική συγκοινωνία είναι κοινωνικό αγαθό, απαιτώντας σύγχρονες, ασφαλείς, αξιόπιστες και φθηνές μεταφορές μέσω ενός Ενιαίου Κρατικού Φορέα Αστικών Συγκοινωνιών, που να είναι στην υπηρεσία του λαού.
Συνδέοντας τις εξελίξεις στον ΟΑΣΘ με το πρόγραμμα δίμηνης αγωνιστικής καμπάνιας ενάντια στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική και διεκδίκησης αξιοπρεπών συνθηκών δουλειάς και διαβίωσης των εργαζομένων και της νεολαίας απεύθυνε κάλεσμα προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε κάθε σωματείο, τις οργανώσεις των συνταξιούχων, της νεολαίας, των γυναικών, των αυτοαπασχολουμένων, τις Επιτροπές Ανέργων να ενωθούν κάτω από το κεντρικό σύνθημα «Δεν θα ζήσουμε με τα ψίχουλα». (Διαβάστε στο συνημμένο ολόκληρη την εισήγηση του Λεωνίδα Στολτίδη).
Στις άθλιες εργασιακές συνθήκες που καλούνται να δουλέψουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ και στη στάση της συμβιβασμένης συνδικαλιστικής πλειοψηφίας του Σωματείου στάθηκε στη συνέχεια ο Νικήτας Τσαρίδης, μέλος του ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ (ΔΑΣ) και μέλος της Γραμματείας Μεταφορών Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΜΕ.
 

Συμμετοχή στο δίμηνο πρόγραμμα δράσης του ΠΑΜΕ αποφάσισε το Σωματείο Εργαζομένων «Coca - Cola» Θεσσαλονίκης

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Δευ, 29/09/2014 - 14:48,
Τη συμμετοχή του στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα αποφάσισε ομόφωνα το ΔΣ του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων «Coca - Cola 3Ε» Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την απόφαση, οι απεργοί θα λάβουν μέρος ενεργά στο δίμηνο των αγωνιστικών δράσεων που έχει προγραμματίσει το ΠΑΜΕ και προβάλλουν μέσα από αυτές, μαζί με τα γενικά εργατικά ζητήματα, το αποκλειστικό αίτημα του 12μηνου αγώνα τους, που είναι η επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης και η ανάκληση των απολύσεων.
Στην ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων, σημειώνει:
«Οι εργαζόμενοι στην Coca Cola απεργούν από την 1η Οκτωβρίου του 2013 και χρησιμοποιούν ως βασικό μέσο πίεσης του αγώνα τους το μποϊκοτάζ των προϊόντων Amita, Fanta, Coca Cola, νερό ΑΥΡΑ, σόδα Tuborg κλπ.
Η συμμετοχή του καταναλωτικού κοινού είναι σημαντική σε όλη την Ελλάδα και έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τη διεύθυνση της πολυεθνικής εταιρείας, η οποία προσπάθησε ανεπιτυχώς να απαγορεύσει το μποϊκοτάζ με προσφυγή της στη Δικαιοσύνη, αλλά το Πρωτοδικείο της Αθήνας με απόφασή του έκρινε ότι το μποϊκοτάζ εμπίπτει στις διατάξεις του Συντάγματος για την ελευθερία της γνώμης και της έκφρασης και είναι ΝΟΜΙΜΟ.
Μετά τη δικαστική της ήττα στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, η Coca Cola, για να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν στη δημοσιότητα εις βάρος της, προσπάθησε να τρομοκρατήσει εκ νέου τους εργαζόμενους καταθέτοντας νέα αγωγή εναντίον τους ζητώντας ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ ως αποζημίωση και η οποία αγωγή θα συζητηθεί το 2017 στο αρμόδιο δικαστήριο.
Οι απεργοί-εργαζόμενοι από την πλευρά τους θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους το επόμενο διάστημα συμμετέχοντας και στο αγωνιστικό δίμηνο του ΠΑΜΕ».
 

Επίσκεψη των Θ. Κωνσταντινίδη και Σ. Ζαριανόπουλου στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας

ΠΗΓΗ  902.gr Δημοσίευση: Δευ, 29/09/2014 - 13:58
 Μετά την επίσκεψη, την Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη, αντιπροσωπείας της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης (ΤΦΣ) Αξιούπολης, στην ΠΕ Κιλκίς, λόγω των συνθηκών κράτησης εκατοντάδων μεταναστών -προσφύγων, σήμερα το πρωί, αντιπροσωπεία της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας, μαζί με τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, βουλευτή και τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, επισκέφτηκαν τον Αθ. Παζαρλή, αστυνομικό διευθυντή Κ. Μακεδονίας, για περαιτέρω ενημέρωση.
Σε δήλωσή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ, μεταξύ άλλων τόνισαν: «...Εκατοντάδες μετανάστες συνωστίζονται στην ύπαιθρο της παραμεθόριου περιοχής της Ειδομένης, κάτω από τραγικές συνθήκες διαβίωσης, στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν. Πρόκειται για πρόσφυγες, οι οποίοι εγκαταλείπουν τις χώρες τους, που στενάζουν από πολέμους, συγκρούσεις, πείνα και εξαθλίωση, αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ σε όλο τον κόσμο.

Συνέντευξη του Γιάννη Πρωτούλη στο webradio 902.gr

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Δευ, 29/09/2014 - 14:06
Συνέντευξη στο webradio 902.gr και στην εκπομπή «Κλικ στην Ενημέρωση» έδωσε τη Δευτέρα 29 Σεπτέμβρη ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Ο Γιάννης Πρωτούλης αναφέρθηκε στις επαφές κυβέρνησης - τρόικας, ασκώντας παράλληλα τεκμηριωμένη κριτική στη στάση και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις εξελίξεις.
Παράλληλα παρέθεσε διεξοδικά τις θέσεις του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο θέμα της «αξιολόγησης» και του επανελέγχου των συμβάσεων στο Δημόσιο.
 
 
                                                                                                  ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Δήλωση του Κ. Πελετίδη με αφορμή τις απειλές της κυβέρνησης για επιβολή αργίας

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Δευ, 29/09/2014 - 13:36 Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 29/09/2014 - 13:36
 Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, με αφορμή τις απειλές της κυβέρνησης για επιβολή αργίας, αλλά και επιστράτευσης των δικαστικών αρχών, δηλώνει τα εξής:
«Για κανένα λόγο δεν θα συναινέσουμε στην εφαρμογή ενός αντιλαϊκού νόμου, που επιβάλλει η συγκυβέρνηση, στα πλαίσια των συμφωνηθέντων κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο.
Η δήθεν αξιολόγηση και επανέλεγχος των συμβάσεων θα οδηγήσει σε απολύσεις και στην αντικατάσταση της σταθερής απασχόλησης με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την αξιολόγηση και τις αναδιαρθρώσεις, στοχεύουν σε ένα κράτος πιο αυταρχικό και εχθρικό για το λαό και τους εργαζόμενους, με ιδιωτικοποιημένους τομείς και υπηρεσίες, προκειμένου να ξαναπληρώσουν τα λαϊκά στρώματα.
Σε σχέση με τη βρώμικη προπαγάνδα της κυβέρνησης και των ελεγχόμενων μέσων ενημέρωσης, επαναλαμβάνουμε ότι η διαδικασία ελέγχου των πιστοποιητικών των υπαλλήλων που έχει ξεκινήσει από το Νοέμβριο του 2013, ολοκληρώνεται για το σύνολο των υπαλλήλων, από τη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου.
Ως Δημοτική Αρχή στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την πάλη των εργαζομένων στους ΟΤΑ και τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στις απολύσεις και την υπεράσπιση της σταθερής απασχόλησης.
Κατόπιν αυτού, θα προχωρήσουμε υλοποιώντας την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που τάσσεται κατά της αξιολόγησης και της αποστολής στοιχείων, που θα διευκολύνουν την κυβέρνηση στις μαζικές απολύσεις».
Στο μεταξύ, το πρωί της Δευτέρας, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σε σχέση με τα στοιχεία που περιέχει ο φάκελος του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη για πέντε δήμους της χώρας. Αφορά στους Δήμους Πατρέων, Λαρίσης, Χαλανδρίου, Ζωγράφου και Νίκαιας -Ρέντη.

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για την ανασφάλιστη εργασία των σχολικών τροχονόμων

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Δευ, 29/09/2014 - 09:39
Επίκαιρη Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος σχετικά με την ανασφάλιστη εργασία των σχολικών τροχονόμων.
Αναλυτικά το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:
«ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Θέμα: Για την ανασφάλιστη εργασία των Σχολικών Τροχονόμων.
Η Σχολική Τροχονόμος, που πρόσφατα τραυματίστηκε σοβαρά, κατά την ώρα της εργασίας της, έξω από το 54ο Δημοτικό Σχολείο στην Πάτρα, όπως και όλες οι συνάδελφοί της, σε όλη τη χώρα αμείβονται με 174€ και δεν έχουν καμιά ασφαλιστική κάλυψη, ούτε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε περίπτωση ατυχήματος.
Στο όνομα του "εθελοντισμού" καλύπτουν εδώ και χρόνια πάγιες ανάγκες των σχολείων.
Το απαράδεκτο, αντεργατικό καθεστώς της παροχής ανασφάλιστης εργασίας, με αμοιβές έξω και κάτω από κάθε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας συνεχίζεται χρόνια, από όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις.
Οι κυβερνήσεις εκμεταλλεύονται βάναυσα τους σχολικούς τροχονόμους, που προσφέρουν ουσιαστική δουλειά και εξασφαλίζουν να έχουν τα παιδιά ασφαλή πρόσβαση στο σχολείο χωρίς να κινδυνεύουν από τα αυτοκίνητα.
Οι νέες γυναίκες, κυρίως οι νέες μητέρες και τα νέα ζευγάρια, αναγκάζονται να εργαστούν χωρίς ασφάλιση και με χαμηλούς μισθούς, στη προσπάθειά τους να συντηρήσουν τις οικογένειές τους, βγάζοντας ένα πενιχρό μεροκάματο, σε συνθήκες κρίσης με παρατεταμένη ανεργία.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για:
- Την πλήρη ασφαλιστική κάλυψη όλων των Σχολικών Τροχονόμων και
- Την αμοιβή τους με μισθό, που να καλύπτεται από Συλλογική Σύμβαση Εργασίας».
 

«Λαϊκή Συσπείρωση» Καλλιθέας:«Όχι στην αντεργατική αξιολόγηση και στη συκοφάντηση των εργαζομένων»

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Δευ, 29/09/2014 - 09:14

«Όχι στην αντεργατική "αξιολόγηση" και στη συκοφάντηση των εργαζομένων». Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καλλιθέας με αφορμή τις κυβερνητικές διαδικασίες για την «αξιολόγηση» και τον «επανέλεγχο των συμβάσεων» στο Δημόσιο. Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της: «Η κυβέρνηση και τα διάφορα φιλομονοπωλιακά επιτελεία συνειδητά "τσουβαλιάζουν" τις αντεργατικές διαδικασίες της "αξιολόγησης" και του "επανελέγχου του συμβάσεων" με το ζήτημα του εντοπισμού πλαστών πτυχίων, με σκοπό να συκοφαντήσουν τους εργαζομένους στο Δημόσιο, να δικαιολογήσουν τις απολύσεις και τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις. Σκοπός τους είναι ένα αστικό κράτος πιο ικανό στην εξυπηρέτηση των μονοπωλίων.
Η "αξιολόγηση" και ο "επανέλεγχος", που τόσο πολύ κόπτονται, καμία σχέση δεν έχουν με τον έλεγχο για τον εντοπισμό πλαστών πτυχίων. Στόχος τους είναι:

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ Παραδίδει μαθήματα εκμετάλλευσης εργατών

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Κυριακή 28 Σεπτέμβρη 2014



Τον αντιλαϊκό ρόλο της επιβεβαίωσε η Διοίκηση του Δήμου Νέας Ζίχνης Σερρών, από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αποφάσισε να παραχωρήσει το δικαίωμα στο δήμαρχο να προσλαμβάνει έως 20 άτομα σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα για 4 το πολύ μεροκάματα το μήνα, χωρίς ένσημα. Ουσιαστικά, αποφάσισε να συμμετάσχει στην επιχείρηση εκμετάλλευσης των ανέργων, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Επίσης, αποφάσισε την αύξηση των τελών καθαριότητας κατά 8%, φορτώνοντας επιπλέον βάρη στους δημότες.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Ζίχνης δηλώνει την αντίθεσή της στις παραπάνω αποφάσεις και σημειώνει: «Δε θέλουμε ένα δήμο που να συμμετέχει στη χυδαία εκμετάλλευση των εργαζομένων και των ανέργων, να χαρατσώνει τους δημότες, δήθεν για να λειτουργήσει καλά, να δίνει στην πράξη συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση, όταν εμπλέκει τη χώρα στις διεθνείς συγκρούσεις για να κερδίσουν οι ιδιοκτήτες των μονοπωλίων. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες να κάνουν τη δική τους συμμαχία και σε επίπεδο Δήμου Νέας Ζίχνης. Να συσπειρωθούν στη "Λαϊκή Συσπείρωση", να πάνε κόντρα σε τέτοιες αποφάσεις».